6 millió PS4 talált gazdára 4 hónap alatt

Czipperer Dia - 2014. március 5.

A február végi japán debütálás megtette hatását, a Sony PlayStation 4 játékkonzola ugyanis átlépte a 6 milliós eladási számot, nem egész egy hónap alatt 700 ezerrel nőtt az értékesítések száma. 

Február 22-én debütált Japánban a Sony PS4 játékkonzolja, amelyből azóta csak ott 370 ezer darab talált gazdára. Február 8-ai adatok szerint az eladott készülékek száma akkor 5,3 millió volt, néhány nap alatt pedig a 6 milliót is sikerült elérnie, melyet a Sony hivatalosan is megerősített. A januári NPD adatok szerint a PS4 volt a legkeresettebb konzol Amerikában, és világszinten is vezető helyen szerepel. Ilyen számokkal nem is csoda.

6 millió eladott készülék kevesebb, mint 4 hónap alatt, szép teljesítmény. Már az indulás is nagyon erős volt, hiszen az első két hétben 2,1 millió konzol talált gazdára. Jelenleg a világ 57 országában érhető el a masina. 
 


A PS4 a szoftvereladások terén is hozza hasznot a Sonynak. A vállalat elmondása alapján már 13,7 milliónál járnak az eladások a kiskereskedelmi forgalmat és a digitális letöltéseket tekintve. A 6 millió tulajdonos nagyjából fele a PlayStation Plus szolgáltatást is használja, amely elengedhetelen a multiplayer játékokhoz. Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnöke hozzátette, hogy a vállalat a jövőben tovább bővíti majd a játékkönyvtárát, és számos innovatív funkcióval és szolgáltatással is készülnek majd.

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza