Gran Turismo játékosok győztek a 24 órás dubai autóversenyen

Kütyü Magazin - 2014. január 15.

A Nissan PlayStation GT Academy 2013-as győzteseiből és a GT Academy történetének első nyerteséből álló csapat saját kategóriájában megnyerte a dubai 24 órás autóversenyt. A GT Akadémia számára ez volt a dubai 24 órás futam első győzelme.

Dubai volt az első nemzetközi versenye az európai Miguel Faiscanak, a német Florian Straussnak, az amerikai Nick McMillennek, valamint az orosz Stanislav Aksenovnak, azaz a 2013-as Nissan PlayStation GT Academy győzteseinek. A Gran Turismo 6 legújabb csillagai bebizonyították, hogy lehetséges a sikeres váltás a virtuális játékból a valódi autóversenyre. A 123 Nissan 370Z Nismo versenyautót vezető csapat mindössze 3 hónap felkészülést követően kategóriagyőztesként ért célba egy olyan versenyen, ahol önmagában a bennmaradás is hatalmas teljesítménynek számít. 

„Életünk első ilyen kaliberű versenyeként célunk elsősorban a tapasztalatszerzés volt. Mindenképpen szerettük volna sikeresen befejezni a futamot, de még mindig hihetetlen számunkra, hogy meg is nyertük” – nyilatkozta Miguel Faisca, majd hozzátette, hogy bár rendkívül élvezte a futamot, nagyon kemény napon vannak túl, hiszen nem volt olyan kör, ahol nem kellett volna előzni, vagy nem előzték volna meg őket.

 

„Az elmúlt három évben először harmadikként, majd a második és most az első helyen végeztem a dubai 24 órás futamon” – foglalta össze eddigi 24-órás autóversenyzői tapasztalatait Lucas Ordonez, a Nissan PlayStation GT Academy történetének első győztese. „Ez a verseny mindig kiemelten fontos esemény számomra, az új győztesek számára pedig mesébe illő teljesítmény” – tette hozzá a versenyző. 

A Karun Chandhok, James Moffat, Tor Graves és Ashley Oldfield alkotta másik, szintén nemzetközi Nissan GT Academy csapat is kiemelkedő teljesítményt ért el a versenyen, hiszen 126 Nissan 370Z Nismo versenyautójukkal a dobogó harmadik fokára jutottak.

A Nissan Global Motorsport igazgatója, Darren Cox büszke arra, hogy a versenyen indított 9 különböző nemzetiségű autóversenyzőből álló csapatának minden tagja dobogóra jutott. Az eredmény kiválóan illusztrálja a GT Academy és a Nissan Motorsport nemzetköziségét, amelyet a jövőben további országokra szeretnének kiterjeszteni.
 

Kulcsszavak: Sony, játék
Vissza