Vérnyomásmérő iPhone tok

Czipperer Dia - 2014. március 6.

Számos iPhone kiegészítő kapható a piacon, sok közülük azonban elég értelmetlen funkciókkal bír. Akad viszont hasznos kütyü is, például az Aizo által fejlesztett telefon tok, a Wello, amely vérnyomásmérésre is alkalmas.

Első ránézésre egy tokot látunk a sok közül, de ez az iPhone-hoz (5S és 5c) használható kiegészítő a telefon tulajdonosának egészségére is odafigyel. A kütyü képes olvasni és naplózni a telefonon a különféle életjeleket.  

Az eszközbe egy chipet építettek, a készülék hátoldalán pedig két érzékelő található. Amikor ujjunkat néhány másodpercig az érzékelők felett tartjuk, a szenzorok összegyűjtik a különféle létfontosságú adatokat, beleértve a vér oxigénszintjét, a vérnyomást, valamint az EKG, pulzusszám, légzés és hőmérséklet adatokat. A Wello mindezen felül a tüdőfunkciókat is képes olvasni a spirométer kiegészítőnek köszönhetően, amely a funkcionális légzésdiagnosztika legfontosabb eszköze.

A kütyü Bluetooth 4.0-án keresztül tartja a kapcsolatot az iPhone-nal, és az eredményeket pedig a hozzá tartozó alkalmazás felületén jeleníti meg. Az eszköz más egészségügyi és fitneszeszközhöz is képes kapcsolódni, például a FitBithez. Bár a tok kifejezetten az új modellekhez készült, Bluetooth révén korábbi típusokkal is működik.

Az aksi elég sokáig bírja. Mindennapi használat mellett is több mint két hónapig állja a sarat, amely sokkal több, mint amit egy átlagos fitneszeszköz nyújt.

Ez kiegészítő nagyon jó megoldásnak bizonyul akkor, amikor éppen nem vagyunk olyan helyen, hogy meg tudjuk mérni vérnyomásunkat, de mégsem vagyunk jól például. Hamish Patel, az Azoi alapítója és vezérigazgatója is úgy nyilatkozott a fejlesztés kapcsán, hogy egy egészségügyi ellenőrző berendezést dolgoztak ki, melyet egy rendkívül kényelmes és hozzáférhető mobiltelefon tartóba építettek bele. Az eszköz már számos országban előrendelhető 199 dolláros áron, a szállítás pedig ősszel kezdődik.
 

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza