Xiaomi MiKey kupak – nem csak a por ellen véd, új funkciót is kínál

Farkas Norman - 2014. április 2.

A kínai gyártó bemutatta apró, de ötletes kiegészítőjét a MiKey személyében.  Az okostelefonok 3,5 mm-es jack csatlakozójába dugható kis eszköz lehetetlenné teszi a por bejutását, s emellett egy új gombként is képes működni, melynek funkcióját mi határozhatjuk meg.

A kiemelkedő ár/érték arányú készülékeiről híres Xiaomi nemrég egy új okostelefon kiegészítőről rántotta le a leplet, mely legalább annyira hasznos, mint amennyire apró. A kifejezetten Xiaomi készülékekhez tervezett MiKey lényegében egy, a 3,5 mm-es audio csatlakozóba dugható kupak, ami ezután egy programozható plusz gombként funkcionál, amíg ki nem vesszük a helyéről. A kütyü állítólag nem csak egy, hanem tíz különböző funkciót is elér, ugyanis tíz gombnyomást képes felismerni (a gombnyomások számától függően indulnak el az egyes funkciók).

Olyan feladatokat bízhatunk a MiKey-re, mint például egy előre megírt SMS vagy e-mail küldése a meghatározott személy(ek)nek, a kamera indítása és fotó készítése, adott alkalmazás elindítása, a LED villanó bekapcsolása és hasonlók.

A MiKey ötlete valószínűleg a tavaly augusztusban felbukkant Pressyre alapul, amely szintén egy jack csatlakozóba dugható, programozható gombként vált népszerűvé a Kickstarteren. Elképzelhető, hogy azóta felvásárolta a Xiaomi a Pressyt, s ezért rukkolt most elő a MiKey kupakkal.

A MiKey legnagyobb érdekessége az árában rejlik: a kiegészítő 4,9 jüanba, azaz 80 centbe kerül, szemben a fent említett Pressy árával, amelyért 17 dollárt kértek el készítői.

A Xiaomi április 8-án dobja piacra újdonságát, amivel nyilván a telefonjai iránti keresletet próbálja tovább növelni.

 

 


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza