Windows Phone 8.5 – csempék nélkül?

Farkas Norman - 2014. március 11.

A Microsoft mobil rendszere hamarosan új mérföldkőhöz érkezik a várva várt újításokat tartalmazó 8.1-es verzió megjelenésével, de a később érkező Windows Phone 8.5 is bőven tartogat meglepetéseket a felhasználóknak.

A Windows Phone rendszer jellegzetes elemei a csempék, amelyek a kezdőképernyő alapját képezik, s immár „élő” változatuk is van, amelyek nem csak az adott app vagy szolgáltatás elindítására szolgálnak, hanem képesek friss infók megjelenítésére is. Ezekhez a kulcsfontosságú elemekhez az áprilisban megjelenő Windows Phone 8.1 is hoz majd néhány újítást, például háttérképet állíthatunk be hozzájuk és megadhatjuk, hogy milyen időközönként frissüljenek a pontosabb tájékoztatás érdekében (jelenleg félóránként frissülnek a csempék a WP 8-ban, de a WP 8.1-ben már percenkénti frissítést is beállíthatunk).

A Windows Phone 8.1 fejlesztőkörnyezet számos új funkcióról és megoldásról árulkodik, s nem csak a most érkező rendszerverzióval, hanem a távolabbi jövőben debütáló Windows Phone 8.5-tel kapcsolatban is. Az alábbi képernyőfotón nehezen látható üzenet például arra utal, hogy a 8.5-ben nem lesznek 70 x 70 pixeles csempék, azaz a Microsoft az anno Metro UI-ként híressé vált felület átalakítását tervezi.

Egyelőre nincs több fejlemény a jövő Windows Phone-járól, de emiatt kár lenne búslakodni, hiszen heteken belül elérhető lesz a WP 8.1, ami önmagában is rengeteg izgalmat hoz.

 


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza