Lelepleződött az Oppo Find 7 és Find 7 Lite

Farkas Norman - 2014. március 20.

Az Oppo végre hivatalosan is a nagyközönség elé tárta legújabb, Snapdragon 801 processzorral meghajtott és 5,5 hüvelykes 2K kijelzővel felvértezett zászlóshajóját, illetve annak nem sokkal gyengébb „Lite” kiadását.

Az Oppo megalkotta az eddigi legerősebb okostelefont, s már be is mutatta a világnak a Find 7 személyében. A phabletek kategóriájában versenyző készülék legizgalmasabb része az előlapját uraló, 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas (QHD) Super Screen 2.0 érintőkijelző. Persze az sem éppen megszokott, hogy a motorházban egy négymagos és brutálgyors, 2,5GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 processzor duruzsol – de azért érdemes megjegyezni, hogy a Sony Xperia Z2-ben és a Samsung Galaxy S5-ben is ugyanez a chip fog dolgozni.

Az erőművet Adreno 330 grafikus gyorsító, 3GB RAM és 32GB bővíthető tárhely egészíti ki. A Find 7 hátlapi kamerája egy 13 megapixeles Sony IMX214 érzékelővel felszerelt egység F/2.0 fényerejű lencsével, melyet LED villanó segít gyenge fényviszonyok között. Lehetőség van 4K videózásra és 720p HD felbontású lassított felvételek rögzítésére is 120fps mellett, ami nem semmi. Említést érdemel a Super Zoom mód, melynek segítségével 50 megapixeles képet is készíthetünk úgy, hogy tíz egyszerű képet egyesünk egyetlen fájlba. Az előlapon egy 5 megapixeles, portrék, szelfik készítésére kiváló megoldást kínáló kamera kapott helyet.

 

 

A Find 7 nem érkezett egyedül, ugyanis az Oppo elkészítette a Find 7 Lite nevű változatát is, melynek 5,5 hüvelykes kijelzője „csak” 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású, meghajtásáért pedig a Snapdragon 801 visszafogottabb, MSM8974AB jelű verziója felel, ami 2,2GHz-es processzormagokat tartalmaz. Emellett a RAM mérete (2GB), a tárhely (16GB) és az akkumulátor kapacitása (2800mAh) is kevesebb, mint a Find 7 esetében, de azt gondolom, hogy még így is teljesen jól lehet járni a Lite kiadással.

Mindkét modell rendelkezik 4G LTE modemmel, sőt az extrának tekinthető, remek hangzású MaxxAudio hangszórókat sem hagyták ki az olcsóbbik újdonságból.

A Find 7 várható ára 565 dollár körül alakul, s csak valamikor májusban vagy júniusban lehet majd megvásárolni. A Full HD kijelzővel szerelt Find 7 Lite ezzel szemben már holnaptól kapható lesz, cirka 480 dolláros árcédulával kezdi meg hódítását.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza