Desire 616 – az első nyolcmagos HTC mobil

Farkas Norman - 2014. március 28.

A HTC nem csak a prémium kategóriában bővíti portfólióját, hanem a középmezőnyben is előrukkol –egy-egy izgalmas ajánlattal, amikkel a fejlődő piacokon szeretne elérni sikereket. Ennek jegyében érkezik a gyártó első nyolcmagos processzorral szerelt újdonsága, a Desire 616.

Megérkezett a várva várt One M8, s már készül a csúcsmodell mini kiadása is, az M8 Ace, de a HTC szerencsére azokról a vásárlókról sem feledkezett meg, akik a középkategóriában keresgélnek, s nem vágynak prémium okostelefonra. Ez a stratégia fontos szerepet játszhat a gyártó felemelkedésében, hiszen a rohamosan növekvő fejlődő piacokon a kedvezőbb árú készülékekkel lehet igazán nagy sikereket elérni.

Ahogy már korábban kiderült, a vállalat termékpalettája hamarosan bővül a Desire 316 és 516 készülékekkel, de a legfrissebb hírek szerint egy harmadik modell is hódításba kezd a középmezőnyben a Desire 616 személyében.

A kínai hitelesítő szervek adatbázisában felbukkant jövevény lehet a HTC első nyolcmagos processzorral felvértezett okostelefonja, ezért kissé meglepő, hogy nem a felsőkategóriába pozícionálták. Ez persze abszolút nem baj, hiszen figyelemreméltó tudáslistája miatt még sikeresebb lehet, főleg, ha még az ára is baráti lesz.

 

 

A Desire 616 egyébként egy 150 grammos, 142 x 71,9 x 9,1 milliméteres, műanyag burkolattal ellátott mobil, melynek előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző kapott helyet. A nyolcmagos MediaTek processzorral meghajtott, Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerű készülékben 1GB RAM, microSD kártyával bővíthető belső tárhely és HSPA modem is van, képalkotási képességeiért pedig egy 2 megapixeles HD előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel.

Érdemes megjegyezni, hogy a fent említett MediaTek proci nem erősebb a Qualcomm olyan négymagos megoldásainál, mint a Snapdragon 800 vagy 801, de jóval olcsóbb azoknál, ezért ideális választás a felső-középkategóriás készülékekhez.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen árcédulával és mikor kerül forgalomba a Desire 616. Erősen kétséges, hogy a telefon elérhető lesz a nyugati országokban, hiszen a gyártó főként a fejlődő piacokra szánja

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza