Új funkciókkal bővült a Google kereső „OK Google” hangutasítása Androidon

Czipperer Dia - 2014. március 20.

Megújult a Google kereső Android változata. Az „OK Google” hangalapú keresés két új funkcióval bővült: képeket illetve videókat készíthetnek a felhasználók hangparancs segítségével.

Két új funkcióval is bővült a Google hangalapú keresése Androidon: az „OK Google, take a photo” illetve a „take a video” paranccsal. Ha ezt az utasítást adjuk a programnak, automatikusan betölti a kameraalkalmazást.

Egyelőre még csak angol, német és francia nyelven érhető el ez a lehetőség, de a magyar felhasználók is próbálgathatják, hogyan működik a gyakorlatban. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a készülék és a Google Kereső nyelvét azonosra állítjuk (pl. brit angol), és engedélyezzük az „OK Google” hotword érzékelést. Ezután a keresőt megnyitva elég csak annyit mondanunk: „take a photo”, „take a video”, és máris elindul a kameraalkalmazás.

Az app segítségével ugyanilyen módon tudunk üzenetet, e-mail küldeni barátainknak vagy úti célt megadni. Ez utóbbinak nem sok értelme van még, hiszen egyelőre csak angolul működik, így a magyar célpontokat nem igazán ismeri fel hang alapján.

A frissített verzió elérhető közvetlenül a Google Play áruházban, illetve automatikusan frissül azok készülékén, akiknek telepítve van a Gooogle Kereső. Ez a megoldás Android 4.1 vagy frissebb rendszerű készülékeken működik.

 

 

Forrás: pocket-lint.com

Vissza