Új SD és microSD kártyák a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2014. április 15.

A Samsung piacra dobta legújabb SD és microSD kártyáit. A különböző felhasználói igényeknek megfelelően a termékek PRO, EVO és Standard kategóriákban érhetőek el.

A Samsung legújabb memóriakártyái már elérhetők a piacon két formátumban – SD és microSD –, három kivitelben – PRO, EVO és Standard – valamint számos kapacitással – 4-től 64 gigás verzióig – érhetők el. Míg az SD kártyák főleg a digitális kamerák, DSLR kamerák és videókamerák egyik legfontosabb kellékei, addig az okostelefonunkon és táblagépünkön tárolt információt inkább microSD kártyákon tároljuk, ugyanakkor már létezik néhány olyan kamera és videókamera is, amely rendelkezik microSD bementettel. Egy 64 GB-os PRO memóriakártya használatával például 670 percnyi full HD minőségű videót is rögzíthetünk, anélkül hogy kicserélnénk vagy pótolnánk a benne lévő kártyát. 

Aú új memóriakártyák átszabott külsővel érkeznek, termékkategóriánkénti eltérő színválasztással: a PRO ezüstös, az EVO narancssárga, míg a Standard kék köntöst kap. Ezen felül minden egyes memóriakártyán fehér színnel tűntetik fel az adattároló kapacitását.  

A kártyák alkalmazkodtak a felhasználók által elvárt teljesítményhez, kapacitáshoz és ellenálló képességhez is. Ennek köszönhetően a PRO és az EVO termékek megfelelnek az Ultra High Speed (UHS-I) 1-es szabványnak, amely még gyorsabb olvasási sebességet garantál (másodpercenként 90 MB és 48 MB).  


A legextrémebb körülmények között is helytállnak, mindegyikük vízálló, és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a röntgensugarak vagy a mágnes sem tesz kárt bennük. Minden modell garantáltan kibírja 24 órán keresztül a tengerben, ráadásul -40 és 85°C között is működőképesek. A kártyán lévő adatoknak a röntgensugár sem árt, 15,000 gauss mágneses erőig állják a próbát, és a kártya akár egy 1,9 tonnás jármű súlyát is elbírja. 

A most kezdődő értékesítéssel a Samsung szeretné megerősíteni vezető szerepét a globális piacon, így Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és a többi régióban is. 

Vissza