Piacon a kétkártyás Galaxy S5 – 4G nélkül, Kínában

Farkas Norman - 2014. április 7.

A Samsung bemutatta a Galaxy S5 dual SIM-es verzióját, mely csak hálózati támogatás szempontjából múlja alul a nálunk megjelenő egykártyás kiadást. Meglepő, de a 4G LTE modemet nélkülöző újdonság Kínában kerül fel a boltok polcaira, bármennyire is kiált az európai piac egy erős kétkártyás mobilért.

A dél-koreai gyártó a napokban leplezte le Galaxy S5 csúcsmobil két hálózat egyidejű kezelésére alkalmas, dual SIM-es változatát. A Kínában cirka 850 dolláros kezdőárral piacra kerülő okostelefon egyetlen a gyengesége a Mobile World Congress során bemutatott, Magyarországon is forgalomba kerülő zászlóshajóhoz képest, hogy hiányzik belőle a 4G LTE modem. Egyik SIM foglalata a China Telecomra jellemző CDMA200 hálózatok kezelésére alkalmas, míg a másik a mezei GSM hálózatok jelét képes fogni.

A készülék tudáslistáját tekintve másban nem tér el az egykártyás modelltől, azaz 5,1 hüvelykes Full HD Super AMOLED kijelzőt, négymagos Snapdragon 801 processzort, 2GB RAM-ot, 16 megapixeles hátlapi kamerát, valamint az IP67-es tanúsítványnak megfelelő mértékben ellenálló (víz,- por és ütésálló) burkolatot tudhat magáénak.

A dual SIM-es Galaxy S5 Kínán kívüli megjelenéséről egyelőre nincs infó, ami kissé lehangoló, hiszen biztos, hogy a kétkártyás mobilok kezdik megnyerni a nyugati felhasználókat és sokan örültek volna, ha a Samsung idei csúcsmodelljét vásárolhatnák meg ebben a kategóriában.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza