Nyáron jön az első Samsung Tizen mobil

Czipperer Dia - 2014. április 17.

Úgy tűnik, már nem kell sokáig várni a Samsung Tizen mobiljára. Legfrissebb információk szerint a második negyedév végén érkezik.

Bár a Samsung továbbra is az Androidot tekinti fő platformjának, és ez a jövőben sem lesz másképp, ám már az első Tizen telefon is készülőben van. Bár kicsit megkésve érkezik, hiszen már tavaly felröppentek a hírek a telefonról, ám akkor nem sikerült megvalósítani az elképzeléseket. 

A Reuters számolt be arról, hogy még ebben az évben érkezik az első Samsung Tizen telefon, amely nem is akármilyen felszereltséggel bír, ugyanis a felsőkategória versenyzője lesz.

Yoon Han-kil, a vállalat termékstratégiai alelnöke beszélt a lapnak arról, hogy a Tizennel olyan piacokat akarnak megcélozni, amelyeket a Google operációs rendszerével nem tudnak.  Egy második Tizen OS alapú készüléket is említett, amely a középkategóriában foglal majd helyet.

A Tizen egyre nagyobb szerepet kap a vállalat termékstratégiájában, hiszen már a legújabb hordható okoseszközei – a Gear 2 és a Gear 2 Neo – fedélzetén is ez a rendszer teljesít szolgálatot.

Egyelőre még nem tudni, pontosan milyen specifikációkkal érkeznek a készülékek, de valószínűleg nemsokára erről is többet tudunk majd. Pletykákat már korábban is halottunk arról, hogy a Samsung csökkenteni szeretné függését az Android operációs rendszertől, és elképzelhető, hogy a Tizen lesz az alternatív út, feltéve, ha beválik. Yoon szerint, akkor mondható majd el, hogy sikeres platfromról van szó, ha az okostelefoneladásokból képes lesz legalább 15%-ot kihasítani magának.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: smammobile.com

Kulcsszavak: Tizen, okostelefon, Samsung
Vissza