7 millió eladott PS4 5 hónap alatt

Czipperer Dia - 2014. április 19.

A tavaly novemberi megjelenés óta összesen 7 millió Play Station 4 játékkonzolt értékesített a Sony, amely azt jelenti, hogy átlagosan havonta több mint 1,4 millió darab talált gazdára.

Egy hónappal a 6 milliós mérföldkő után ismét nagyot ugrott az eladott PS4 konzolok száma: immáron 7 milliónál járnak az eladások az április 6-ai adatok szerint. 

A Play Station 4 jelenleg 72 országban érhető el világszerte, beleértve Japánt is, ahol kevesebb mint két hét alatt több mint 370 ezer masina talált gazdára, miután megkezdődött az értékesítés.

A szoftverek tekintetében is nagyot ugrott a Sony: a márciusi 13,7 millióról 20,5 millióra nőtt az offline és az online értékesítések (PlayStation Store) száma. A vállalat tervei szerint év végére 120 különféle játék lesz elérhető a PS4 konzolokra. 

Nehéz összehasonlítani a mutatókat a vetélytárs, Microsoft Xbox konzoljának adataival, hiszen jelenleg a PS4 több országban érhető el, valamint a 100 dolláros árkülönbség sem feltétlenül játszik a Microsoft javára, viszont ez esetben pedig az ingyenes Titanfall játékkal érkezett különleges konzolkiadás lendíti meg az eladási mutatókat.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza