Tarol a piacon a Dell informatikai megoldása, a PowerEdge VRTX

Kütyü Magazin - 2014. április 25.

Egyre népszerűbb a Dell innovatív informatikai megoldása, a PowerEdge VRTX. A vállalati IT környezet egyszerűsítése és korszerűsítése jegyében született eszközt már több ezer vállalat használja világszerte. Ez viszont csak a kezdet, hiszen a Dell újabb funkciókkal bővítette a megoldást, ami így még vonzóbb lehet a cégek számára.

Mi a Dell PowerEdge VRTX

Tavaly debütált a Dell vállalatoknak szánt integrált informatikai megoldása, a PowerEdge VRTX, melynek segítségével jelentős mértékben leegyszerűsíthető a céges IT környezet, azaz elbúcsúzhatunk a kábelrengetegtől és a rumlitól, ami a szerverszobák zömében uralkodik.

Sikeres – mert számos egyértelmű előnye van

A nagyvállalatokon kívül a közép- és kisvállalkozások számára is számos előnyt tartogató terméket nem meglepő módon nagyon pozitívan fogadta a piac, s immár hat kontinens több, mint 50 országában közel 7000 eladást és műszaki tanfolyamot zártak le a Dell partnerei. Ez jól mutatja, hogy a szektor szereplői előnyben részesítik a több tárhelyet, nagyobb teljesítményt, fokozott biztonságot és egyszerű kezelhetőséget egyesítő „all-in-one” megoldásokat, amilyen a PowerEdge VRTX, hiszen egy ilyen IT rendszer üzemeltetése és bővítése is bonyodalommentes. A Dellnek nagy előnye van ezen a területen a konkurensekkel szemben, hiszen a VRTX a mai napig egy egyedülálló termék.

A szervereket, tárolóegységeket, valamint hálózati és felügyeleti eszközöket magába foglaló PowerEdge VRTX nem csak helytakarékos és jól néz ki, hanem a céges informatikai csapat munkáját is jelentős mértékben leegyszerűsíti. A brit Caterham F1 Team Formula-1 csapat például azért elégedett vele, mert pont egy ilyen távolról felügyelhető, kisméretű informatikai megoldást keresett, ami roppant gyorsan beüzemelhető és akár egy ember számára sem jelent gondot a kezelése.

Mi fér bele?

A PowerEdge VRTX két változatban érhető el. Az egyikbe huszonöt 2,5 hüvelykes tárhely fér bele, a másikba pedig tizenkettő 3,5 hüvelykes. Emellett négy, az adatközponti eszközöknél is használatos blade szervernek is maradt hely. A Dell gondolt a terhelhetőségre és a megfelelő zajszintre is: a VRTX akár 40 fokos hőmérséklet mellett is teszi a dolgát, hangja pedig alig észrevehető az irodai környezetben.

 

 

Az új fejlesztések

A PowerEdge VRTX-et folyamatosan csiszolgatja a Dell, hogy még hatékonyabban szolgálhassa ki ügyfeleit:

- Fejlődött a házon belüli adatvédelem a magasabb szintű rendelkezésre állás és redundancia biztosítása érdekében a választható redundáns PowerEdge Raid Controller (PERC) vezérlő révén, mely Controller failover-t biztosít a Dell PowerEdge VRTX házán belül.

- Controller failover-t biztosít a Dell PowerEdge VRTX házán belül.

- További szerver-csomóponti lehetőségek: Az akár 4 processzoros PowerEdge M820 szerver lehetővé teszi a nagy munkaterhelések feldolgozását, illetve a nagy háttéradatbázisok, – mint például az üzleti intelligencia, az adatbányászat, a vállalatirányítás (ERP), a beszállítói lánc irányítása (SCM) és az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) – alkalmazásainak futtatását.

- Továbbfejlesztett rendszerfelügyelet: A közös kivitelezésnek köszönhetően a Chassis Management Controller (CMC) már jól ismert rendszerfelügyeleti eszközt biztosít a PowerEdge VRTX felhasználók számára a helyi vagy távoli VRTX-rendszerek felügyeletéhez – mint ahogy az adatközpontban is –, valamint javításokat tartalmaz a kiszolgáló- és házkonfigurációk beállításához, frissítéséhez és karbantartásához.

- Kiterjesztett támogatás a virtuális asztalokhoz: A Dell PowerEdge VRTX mostantól az opcionális általános célú grafikus feldolgozóegység (GPGPU) támogatásával lehetővé teszi a VDI infrastruktúra használatát a távoli és kihelyezett irodákban.

 

 

Vissza