BlackBerry Z3 – május közepétől, 43 ezer forintért

Farkas Norman - 2014. április 28.

Végre kiderült, hogy mikortól és mennyiért lehet hozzájutni a BlackBerry eddigi legolcsóbb érintőképernyő BlackBerry 10 alapú mobiljához, a Z3-hoz. A készülékre már alig kell várniuk az indonéz rajongóknak, az európai vásárlók viszont továbbra is izgulhatnak.

A Mobile World Congressen tett debütálása óta tűkön ülve várják a BlackBerry rajongók az eddigi legvonzóbb árcédulával beharangozott BlackBerry 10 rendszerű mobilt, a Z3-at, melyet a fejlődő piacokra szánt a vállalat a platform népszerűsítése céljából. A készülékről végre friss infók érkeztek, melyek lerántották a leplet várható áráról és megjelenésének időpontjáról is.

A hírek szerint május 13-án lesz a telefon a piaci premierje Indonéziában, ahol 2 190 000 rúpiába, azaz cirka 43 ezer forintba kerül majd. Ugyanitt lesz kapható egy limitált kiadás is, a BlackBerry Z3 Jakarta Edition. Nekünk, európai felhasználóknak sajnos mindez csupán egy pozitív jele annak, hogy a készülék megjelenésének folyamata halad előre és a korábban beharangozott, korrekt ár kapcsán nem a levegőbe beszéltek a kanadaiak. Arról ugyanis továbbra sincs információ, hogy a Z3 Európába szánt kiadása mikor, illetve milyen árral kerül majd forgalomba.

 

 

Azok, akik már nagyon türelmetlenek, biztosan találnak majd megoldást a jövevény beszerzésére még az európai megjelenése megelőzően, ám érdemes szem előtt tartani, hogy az indonéz piacra szánt készülékek nálunk nem támogatnak minden szolgáltatást (például a 4G hálózatokat), illetve a hozzájuk tartozó garancia érvényesítése eléggé körülményes és hosszadalmas.

 

 

[Forrás: CrackBerry]

Vissza