UHD felbontásban közvetíti a Bécsi Állami Operaház előadásait a Samsung

Kütyü Magazin - 2014. május 8.

A Samsung és a Bécsi Állami Operaház egyedülálló megállapodást kötött, melynek keretében a társulat idei legnépszerűbb előadásait 4K-s, más néven UHD felbontásban, élő internetes közvetítéssel világszerte bárki elérheti Samsung UHD televízióin keresztül. Az első UHD-s élő közvetítés szerdán debütált Verdi Nabucco előadásával, melynek főszerepét a híres spanyol operaénekes, Plácido Domingo játszotta.

Az Ultra HD TV megjelenése új korszakot nyitott a televíziózás világában. A Samsung UHD televíziói négyszer nagyobb felbontást kínálnak, mint a Full HD, így a képek minden egyes összetett és bonyolult részlete tisztábban látható a képernyőn, mint korábban bármikor. Az UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le.

A Samsung minden egyes készülékével arra törekszik, hogy a felhasználók számára olyan élményt nyújtson, ami egyedi és megismételhetetlen. Az operaelőadások közvetítésével mindezt egy újabb szintre emeljük, hiszen kombináljuk a klasszikus darabokat a prémium kép- és hangminőséggel, az ívelt TV-k dizájnjáról és smart funkcióiról nem is beszélve – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az együttműködés révén a hazai közönség remek, nagysikerű darabokat láthat, ráadásul mindezeket a saját nappalijában élvezheti."

 

HU8500

 

A Bécsi Állami Operaházzal kötött együttműködés így nemcsak az Ultra HD tartalmak szempontjából jelent előrelépést, de az opera szerelmesei számára is egy exkluzív és nem utolsósorban kényelmes megoldást kínál. Az élő közvetítést kizárólag az interneten keresztül továbbítják majd, a program megtekintéséhez külön erre a célra készített alkalmazást a Samsung, mely a tévék menüjéből könnyedén elérhető. A távoli földrészeken, más időzónákban élő felhasználók is kényelmesebben bekapcsolódhatnak az előadásokba, ugyanis időzónánként késleltetett közvetítést is lehet választani.

Az Operaház éves szinten megközelítőleg 40 élő internetes közvetítést sugároz, és a 2014/15-ös repertoár szinte teljes műsorválasztéka elérhető lesz, előadásonként 14 euróért. A Samsung UHD TV-ken azonban a vásárlást követő egy évig ingyenesen nézhetőek a közvetítések.

 

S9

 

Jelenleg elérhető Samsung UHD modellek:

Ívelt UHD TV-k:

HU8500 65” és 55”-os méretben

HU8200 55” és 65”-os méretben

Síkképernyős UHD TV-k:

S9 85”-os méretben

HU7500 65”, 55” és 48”-os méretben

HU6900 40” és 50”-os méretben

 

 

Vissza