Európában a Samsung hajlított képernyőjű UHD TV-i

Kütyü Magazin - 2014. január 30.

Európában is debütáltak a Samsung hajlított kijelzőjű, valamint sík képernyővel rendelkező UHD TV-i, továbbá 2014-es hangrendszereit is bemutatta a vállalat a Malagában rendezett Samsung Európai Fórumon.

 

Hajlított képernyővel a magával ragadó élményért

A magával ragadó realizmus és a lenyűgöző térhatás érdekében a Samsung a hajlított dizájnt az UHD TV technológiával kombinálja. Ezek a készülékek kifejezett moziélményt nyújtanak, és alapjaiban változtatják meg azt, ahogy a világ a televíziókra tekint. A hajlított képernyő olyan mélységet kölcsönöz a filmeknek, amely nem tapasztalható meg sík képernyőn, ráadásul a szélesebb látószög olyan panorámahatást kelt, amely miatt a képernyő még nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. A hajlított kialakítás egyenletes és egységes nézési távolságot biztosít, így a néző szinte bárhol is ül a szobában, az lesz a legjobb hely.

A hajlított TV előnyeinek maximális kihasználása érdekében a Samsung kifejlesztette az optimális görbületet - ennek neve 4200R -, amely az átlagos, 3-4 méteres nézési távolságból a legjobb képminőséget biztosítja. A hajlított képernyő és az UHD technológia együttes használata hozza létre azt az abszolút térhatású vizuális élményt, amely életre kelti a képeket, és fantasztikus színekkel, lenyűgöző képélességgel, valamint részletgazdagsággal varázsolja el a nézőt.

 

Ezt még tovább fokozza a Samsung saját Auto Depth Enhancer funkciója: ez egy olyan algoritmus, amely kielemzi a kép egyes területeit, és automatikusan hozzáigazítja a kontrasztot a még lenyűgözőbb mélységérzet érdekében, és így 3D hatást kelt speciális szemüveg használata nélkül is.

Fokozottabb színhűséget ad a Samsung PurColor technológiája, amely úgy jeleníti meg a színeket, ahogy azokat a filmkészítők megálmodták. A színkorrekciós pontok számát hétszeresére növelték a még nagyobb részletgazdagság és színhűség érdekében (U8500-as sorozat). A Samsung a hajlított UHD TV-it 78, 65 és 55 hüvelykes méretben is elérhetővé teszi Európában.

Jobb és szélesebb Samsung UHD TV sorozat

Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD Upscaling funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le. A Samsung által kifejlesztett technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át. Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és élesebb kontrasztot biztosít.

Ezek a TV-k nemcsak támogatják a jelenleg érvényes szabványokat – köztük a HEVC-et, a HDMI 2.0-át, az MHL 3.0-át és a HDCP 2.2-t –, hanem ezek a piacon kapható egyedüli televíziók, amelyek ún. future-ready típusúak, azaz a jövőbeli igényeknek is megfelelnek, hála a Samsung UHD Evolution Kit-jének.

A One Connect Box nevű külső dobozban található a TV „szíve”, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket a legújabb Samsung UHD Evolution Kit segítségével mindig a legújabb UHD szabványnak megfelelően frissítsék, valamint, hogy a Samsung által kínált legújabb technológiákhoz is hozzáférjenek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a vevő által a készülékbe történt beruházás értéke hosszú időre biztosítva legyen.

Az Európába érkezett három UHD TV sorozat révén – S9, HU8500 és HU7500 – a Samsung a 48 hüvelykes mérettől egészen a lenyűgöző 110 hüvelykig kínál modelleket, hajlított és sík képernyővel egyaránt, így a vevők maguk választhatják ki azt az UHD TV-t, amely leginkább illeszkedik az életstílusukhoz.

Smart élmény: okosabb, könnyebb és gyorsabb

A Samsung Smart TV-jének használata most még egyszerűbb, gyorsabb és szórakoztatóbb. Az új Multi-Link funkció kontextus alapú multitaskingot tesz lehetővé, így a felhasználók a képernyő felosztásával és a vizuális élményt tovább fokozó kapcsolódó tartalmak megjelenítésével még jobban szórakozhatnak. Ez azt jelenti, hogy miközben a tévéadást nézik, a képernyő jobb oldalán többek között rákereshetnek egy őket érdeklő dologra a böngészőben, vagy az aktuális műsorhoz kapcsolódó YouTube videóra. Az újdonságok Twin Tuner funkciójának köszönhetően két különböző élő tévéadás is futhat egyszerre a tévén, sőt, az is lehetővé válik, hogy a nézők két csatorna műsorát is felvehetik egyszerre.

 

A 2014-es Samsung Smart Hub még könnyebben kezelhető, a tartalmak a könnyebb hozzáférhetőséget elősegítő módon lettek rendszerezve. „Futball üzemmódban” például a legmegfelelőbb kép- és hangminőségben élvezhetjük a meccseket, valamint az új funkcióknak köszönhetően (mint például a zoom-in) a nézők is közelebb kerülhet az eseményhez. A PVR funkció egyszerre képes lejátszani és felvenni az élő meccseket. Továbbá, képes automatikusan kiválasztani a legjobb jeleneteket és automatikusan visszajátszani azokat. Az új Multimedia panel összekapcsolja a korábbi Photo/Video/Music és Social paneleket annak érdekében, hogy a személyes tartalmakat és a közösségi lehetőségeket egyszerre ki lehessen használni.

A továbbfejlesztett négymagos processzornak köszönhetően az új Smart TV villámgyors élményt garantál. A QuadCore Plus a korábbinál lényegében kétszer gyorsabb, és így gyorsabb betöltésre és navigációra képes általánosan javuló teljesítmény mellett. Az Instant On funkcióval ráadásul most minden korábbinál gyorsabban lehet bekapcsolni a televíziót.

Új Samsung hangrendszerek a teljesebb élményért

A Samsung Shape Wireless Audio – Multiroom rendszere lehetővé teszi a zenerajongók számára, hogy átélhessék a korlátok nélküli szórakoztatás élményét a ház bármely helyiségében, akár több zenei forrás felhasználásával. A rugalmasan kezelhető hangszórókat magukban vagy akár a Wireless Audio – Multiroom Hubbal, illetve további M7-es vagy az új M5-ös hangszórókkal együtt is használhatjuk, és így többszobás, többcsatornás surround hangrendszert alakíthatunk ki.

 

A 2014-es Samsung hangprojektorok és házimozi rendszerek zöme kompatibilis a Samsung egyre bővülő Shape Wireless Audio-Multiroom termékkínálatával, s így az otthoni zenei élmény még gazdagabbá tehető.

A Samsung HW-H600-es hangprojektorát úgy alakították ki, hogy elférjen a 32-55-colos televíziók alatt. A többirányú hangzást lehetővé tevő technológia gazdag, 4.2 csatornás hangzást kínál a vékony, elegáns (1,4”) megjelenésű készülékben. Tökéletes kiegészítő bármely hálószobai televízióhoz vagy az olyan kisebb helyiségekben elhelyezett televíziókhoz, ahol az összetett audio rendszerek számára nincs elég hely.

 

Vissza