Készül a HTC One M8 felturbózott kiadása

Farkas Norman - 2014. május 8.

Pletykák szerint már készül a HTC boszorkánykonyhájában a One Max utódjának szánt One M8 Prime, melynek képében a gyártó első QHD felbontású megjelenítővel felvértezett okostelefonját köszönthetjük.

Korábban kiderült, hogy a Samsung gőzerővel dolgozik csúcsmobiljának továbbfejlesztett kiadásán, mely a Galaxy S5 Prime nevet viseli. A friss hírek szerint a HTC is egy hasonló projekten ügyködik, azaz hamarosan debütálhat a One M8 felturbózott változata, amely – és itt jön egy kis csavar – valójában nem is az idei zászlóshajó, hanem a tavaly bemutatott One Max phablet utódjának ígérkezik.

Máris rendelkezésre áll néhány infó a jövevény tudásával kapcsolatban, ám ezeket nem vehetjük készpénznek, hiszen nincs mögöttük hivatalos megerősítés. A One M8 Prime néven emlegetetett modell állítólag a HTC első QHD, vagy 2560 x 1440 pixel felbontású érintőkijelzővel ellátott okostelefonja lesz. A megjelenítő mérete 5,5 hüvelykes, tehát a mezei okostelefonok kategóriája helyett a phabletek családjába kell sorolnunk a kütyüt – amit pont emiatt tekintenek sokan a One Max utódjának.

 

 

A brutális kijelzőhöz bivalyerős hardver dukál, így a készülék meghajtásáról várhatóan a Qualcomm fejlett Snapdragon 805 processzora gondoskodik majd, amit 3GB RAM egészít ki. Az LTE modemmel is felvértezett One M8 Prime természetesen külső megjelenésével is hirdeti prémium mivoltát: burkolata fémből készül, ahogy azt a HTC csúcsmodelljeinél már megszokhattuk.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza