A fejlesztők számára már elérhető a Project Tango

Farkas Norman - 2014. június 10.

A fejlesztők számára már rendelhető a Google zászlaja alatt megszületett Project Tango referencia táblagép. A környezet háromdimenziós feltérképezésére született, Nvidia Tegra K1 processzorral meghajtott készülékért 1024 dollárt kell kicsengetni.

A Google februárban rántotta le a leplet a Project Tangóról, ami egy olyan program, melynek célja a környezet 3D feltérképezése, ami révén jelentős fejlődés érhető el mind a beltéri navigációk esetében, mind pedig az úgynevezett kiterjesztett valóságot (AR – Augmented Reality) használó alkalmazásokban.

Némi várakozás után megszületett a projekt első referencia modellje, a Project Tango táblagép, mely beépített mélységérzékelővel és bivalyerős hardverrel büszkélkedhet. A gép lelke egy négymagos Nvidia Tegra K1 processzor, amit 4GB RAM, 128GB tárhely és 4G LTE modem vesz körül. A környezet 3D feltérképezésében a fent említett mélységszenzor mellett egy mozgáskövető kamera is segít a készüléknek. Egyelőre rejtély, hogy a tablet előlapján elterülő 7 hüvelykes kijelző milyen felbontású, de a többi paraméterből kiindulva 1920 x 1080 pixeles Full HD-ra tippelnénk.

Egyelőre nem mindenki számára érhető el a Project Tango: jelenleg csak a fejlesztők rendelhetik elő saját példányaikat. Egy gép ára 1024 dollár, ami nem éppen alacsony, de a fent ismertetett hardverek és a környezet vizsgálatát lehetővé tévő felszereltség tükrében nem csodálkozhatunk ezen.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza