Itt a világ legkarcsúbb LTE mobilja

Kütyü Magazin - 2014. június 13.

Talán nem meglepő, hogy Kínában született meg a világ legvékonyabb LTE-képes okostelefonja, az Oppo R3. A csupán 6,3 milliméter vastag készülék egyébként a középkategóriát képviseli, és akadnak nála karcsúbb versenyzők a piacon, csak épp LTE modem nélkül.

Bár az Oppo R3 azzal próbál kitűnni a tömegből, hogy a mesterien egyesíti a karcsúságot az LTE nyújtotta szupergyors mobil adatátvitellel, utóbbit csak anyaországában képes biztosítani, ugyanis csak a Kínában kiépített 4G hálózatokat támogatja, egyéb régiókban maximum a 3G hálózatok elérésére képes. Kínán kívül tehát az R3 egy szintet üt meg a 3G-képes divatmobilokkal, melyek közül akad olyan, amelyik karcsúbb nála, s ezzel el is veszett a vonzalma.

Ami a hardvert illeti, az Oppo R3 a középmezőnyt képviseli: működéséről egy négymagos 1,6GHz-es Snapdragon 400 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 8GB tárhely, 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelző, valamint 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera egészít ki. A saját fejlesztésű ColorOS-szel felturbózott Android 4.3 Jelly Bean rendszer köré épülő mobil ára cirka 369 dollár körül alakul.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza