Galaxy Beam2 – projektoros kisokos

Farkas Norman - 2014. április 28.

A középkategóriában landol a Samsung legújabb zsebprojektor-mobilja, a Galaxy Beam2. A 4,55 hüvelykes WVGA kijelzővel és négymagos processzorral szerelt készülék érdekessége a tetején található piko-projektorban rejlik, amely maximum 800 x 480 pixel felbontású tartalmak kivetítésére alkalmas.

A Samsung várakozásaitól eltérően a beépített projektorral felvértezett Galaxy Beam nem lett a felhasználók kedvence – a kategóriájában úttörőnek számító okostelefon helyett a karcsúbb mobilokra irányult a kereslet. A gyártó azonban nem dobta a kukába a piko-projektoros mobil ötletét, hanem újabb fejlesztésekkel próbálta felturbózni a termékvonalat, s ennek eredménye a nemrég bemutatott SM-G3858 Galaxy Beam2.

 

 

A 134,5 x 70 x 11,7 milliméteres és 166 grammos újdonság ugyan továbbra sem törhet a pehelysúlyú, kecses okostelefonok babérjaira, elődjénél sokkal barátságosabb külsővel és árcédulával jelenik meg a China Mobile kínálatában. A középkategóriás készülék meghajtásáról egy négymagos, 1,2GHz-es processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, microSD kártyával bővíthető belső tárhely, 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera, valamint 4,66 hüvelykes, 800 x 480 pixel (WVGA) felbontású érintőkijelző egészít ki. A mobil tetején kukucskáló piko-projektor jelenléte izgalmas lehetőségeket vet fel, ugyanakkor nem szabad sokat várni tőle. Megfelelően sötét környezetben a megjelenítő felbontásával megegyező minőségben vetíthetjük ki vele tartalmainkat, legyen szó képekről, vagy akár videókról.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a Galaxy Beam2 a későbbiekben Kínán kívül is elérhető lesz-e, de ha az elődmodellből indulunk ki, pozitív fejleményekre számíthatunk.

 

 

 

 [Forrás: GSM Arena]

Vissza