Veszélyes iPhone töltőkre figyelmeztet az Apple

Czipperer Dia - 2014. június 17.

Egyes, Európában is forgalomba hozott iPhone töltők túlmelegedhetnek és veszélyesek lehetnek. Az Apple ingyen kicseréli ezeket, de a felhasználókat óva inti attól, hogy a probléma észlelése után továbbra is használják ezeket.

2009 októbere és 2012 szeptembere között több olyan iPhone töltő is forgalomba került  többek között számos európai országban , melyek veszélyesek lehetnek, ugyanis könnyen túlmelegedhetnek, ezáltal biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Összesen 37 országban adtak el ilyen veszélyesnek minősülő töltőket: Európa mellett több afrikai és ázsiai országban is. Az Egyesült Királyságban élők viszont fellélegezhetnek, ott nem került forgalomba ilyen gyártmány. Sajnos azonban Magyarországon is értékesítettek ilyen gyártmányú töltők.
 


Az iPhone 3GS, 4 és az 4S modellekhez készült A1300 számú eszközökről van szó, melyeket külön kiegészítőként árultak a készülékekhez.

Az alábbi országok érintettek: Albánia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, India, Indonézia, Izrael, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország és Vietnám.

Az Apple arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy aki túlmelegedést tapasztal, ne használja a töltőt, és ingyenes cserét kínál számukra. Nem az ez első eset, hogy az Apple töltőkkel gond van, 2008-ban is előfordult hasonló eset, akkor a gyártó a meghibásodott iPhone 3GS töltőkre kínált ingyenes cserét kínált az USA-ban, Japánban, Kanadában és több latin-amerikai országban.

 

Forrás: BBC.co.uk; Kép: digitaltrends.com, extremetech.com

Vissza