Új iPod touchok az Apple háza táján

Czipperer Dia - 2014. június 30.

Az Apple frissítette iPod touch szériáját, és az árakat is csökkentette. Az eddigi 16 gigás modellt, amely 229 dollárba került, az új, 199 dolláros változat váltja, de 32 és 64 gigás változat is érkezik.

Mostanában keveset lehetett hallani az iPodokról, ami nem is csoda, hiszen nem a legnyereségesebb üzletága a vállalatnak. Az Apple azonban most mégis új modellt mutatott be, és az áron is faragak némileg.

A múlt hét végén leleplezett új modell az eddigi legkedvezőbb árcédulával rendelkezik az iPodok sorában, mindössze 199 dollárba kerül. Igaz, csak a 16 gigás verzió ilyen olcsó, a 32 és 64 giga térhellyel megáldott modellekért többet kell fizetni: előbbi 249, utóbbi pedig 299 dollárba kerül.

A frissített változat egy 4 hüvelykes, 1136 x 640 pixel felbontású retinakijelzővel rendelkezik, meghajtásáról pedig az Apple saját A5 processzora gondoskodik. Két kamerája van: az előlapi 1,2, a hátoldali pedig 5 megapixeles iSight fényképező. A lejátszó fedélzetén iOS 7 rendszer fut, amelyet ősszel lehet majd frissíteni a legújabb iOS 8 rendszerre.

 

 

Az ötödik generációs iPod touch tavaly debütált. Akkor a 16 gigás modell 229 dollárba került. Bár a mostani készülék olcsóbb, mégis fejlődést mutat elődjéhez képest, ugyanis a korábban kiadott verzió nem rendelkezett hátoldali kamerával, és csupán egy színben – ezüst – volt kapható. Ellenben mostani kihívójával, amely széles színválasztékban elérhető: rózsaszín, citromsárga, kék, szürke, ezüst és piros árnyalatokban.

 

 

Forrás: Discovery.com, Apple

Vissza