Új Sony Alpha 77 II fényképezőgép – mindig fókuszban

Kütyü Magazin - 2014. július 2.

A Sony sokak által szeretett α77 és α700 fényképezőgépek örökségét folytatva az α77 II egy sor izgalmas fejlesztést, és egy olyan gépet nyújt az amatőröknek, amely nemcsak az időjárás viszontagságait állja, hanem minden technikai kihívásnak megfelel.

Az α77 II legfőbb előnye a 79 pontos – melyből 15 keresztszenzoros – mozgáskövető autofókusz, melynek középső szenzora F2.8 precizitású, így nyújtva a maximális AF pontosságot akár nagy rekeszértékű objektívek használata során is.

Az AF rendszer gyenge fényviszonyok között is jól teljesít, pontosan rögzíti a tárgyakat olyan alacsony érzékenyégi szinten is, mint az EV-2 (ISO 100), amelynél még az emberi szem számára is kihívást jelent, hogy felismerje a finom részleteket.

A Sony 24. 3 megapixeles Exmor képszenzoros CMOS rendszere ugyanazt a hézagmentes on-chip objektív felépítést kínálja, amely az elismert α 7R és α 6000 fényképezőgépekben is megtalálható. A legújabb képalkotási innovációknak köszönhetően változatlan pixel számok mellett 20%-kal nagyobb érzékenységet nyújt, mint elődei. Hibátlan képeket és alacsony képzajt biztosít széles érzékenységi tartományon belül (ISO 100 és 25600 között).

A szerkesztés, a közelítés igazi élmény a tiszta és világos XGA OLED Tru-Finder keresőn keresztül, amely 2,36 millió képpontos felbontást nyújt. A háromszor nagyobb kontrasztnak és a felbontóképességnek köszönhetően pontosan megmutatja, milyen lesz a végső kép, a készítő megadhatja a fókuszeffekteket, a felvételt és a többi beállítást még azelőtt, hogy megnyomná az exponáló gombot.

 

 

Csakúgy, mint a full-frame α 99 fényképező, az α 77 II is egy részletes 3.0”-os Xtra fine LCD kijelzőt kapott, mely kimeríthetetlen lehetőségeket rejt magában. Így a képek könnyedén elkészíthetőek bármilyen perspektívából. Legyen szó portrékról vagy tájképekről, a gépet kézben tartva, de akár a tripod állvány segítségével is elkészíthetjük őket.

Az α 77 II erős, mégis könnyű magnézium házát úgy tervezték, hogy az igazi rajongók igényeinek teljesen megfeleljen, ergonomikus kialakítása kényelmes kezelhetőséget biztosítson.

Az α 77 II 60p-s és 24p-s Full HD minőségben AVCHD 2.0 formátumban rögzíti a filmeket.

Számos továbbfejlesztett lehetőség áll a komoly filmkészítők rendelkezésére, mint például a háromszintű AF érzékenység beállítás, a profi „Zebra funkció” és az audioszint mérés. Ezen kívül a clean HDMI kimenet segítségével a fényképezőgép rácsatlakoztatható egy külső monitorra, vagy akár tömörítésmentes felvételeket is készíthetünk vele külső adathordozóra.

Az α 77 II Wi-Fi használatával egy érintéssel, könnyedén csatlakoztatható az Xperia NFC képes androidos okostelefonokhoz és táblagépekhez, illetve a VAIO laptopokhoz.

A széleslátószögű lencséktől a teleobjektívekig minden típusú lencse megtalálható az A-bajonettes család 32 tagja között.

A nagy teljesítményű G Lens lencsék, a világszínvonalú ZEISS modellek és az egyedi, elképesztően sima háttérelmosódást eredményező Sony STF (Smooth Trans Focus) lencsék mind-mind megtalálható a választékban.

A Sony α 77 II A-bajonettes cserélhető objektíves digitális fényképezőgép Magyarországon már kapható, ára cirka 369 ezer forintról indul.

 

 

Vissza