Frissítéssel érkezik a mappák támogatása Windows Phone 8.1-re

Farkas Norman - 2014. július 3.

A Microsoft már dolgozik a Windows Phone 8.1 szoftverfrissítésén, ami végre elhozza a platformra a mappák támogatását. Az új funkciónak biztosan sokan örülnek majd, hiszen a mai napig nincs lehetőség az alkalmazások csoportokba rendezésére a csempés rendszerben.

A legtöbb népszerű mobil platformon – legyen szó az iOS-ről, a BlackBerry 10-ről vagy az Androidról – már jó ideje támogatott a mappák létrehozása, azaz adott a lehetőség a felhasználók számára, hogy alkalmazásaikat csoportokba rendezzék, s így még otthonosabbá és egyben személyesebbé tegyék készüléküket, arról nem is beszélve, hogy elkerülhetik a temérdek alkalmazás telepítése után fellépő zűrzavart. Nos, ez az apró, de annál hasznosabb funkció a mai napig hiányzik a Windows Phone repertoárjából, tehát még az új 8.1-es verziót használók is csak az önálló csempéket rakosgathatják, azok összeolvasztására nincs lehetőségük.

A helyzet hamarosan változik, legalábbis, ha hihetünk a The Verge értesüléseinek. Az oldal úgy tudja, a Microsoft gőzerővel dolgozik a Windows Phone 8.1 frissítésén, ami végre elhozza a platformra a mappák támogatását. Pontos információ sajnos nincs a frissítés érkezéséről, de a várakozások szerint valamikor júliusban vagy augusztusban lesz majd elérhető.

Az update nem csak mappa fronton ígér pozitív változásokat, hanem számos hibajavítást és egyéb újítást is tartalmaz, melyekről egyelőre nem áll rendelkezésünkre infó.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza