Világszerte frissülnek a BlackBerry 10 mobilok

Farkas Norman - 2014. május 28.

A BlackBerry egy új rendszerfrissítéssel rukkolt elő, mely máris elérhetővé vált számos régióban, köztük hazánkban is. A BlackBerry 10 modellekre szánt update főként hibajavításokat tartalmaz.

Tegnap derült ki, hogy új rendszerfrissítés látott napvilágot a BlackBerry 10 mobilok számára, amelynek terjesztését máris megkezdte a kanadai gyártó. A BlackBerry 10 rendszer 10.2.1.3175-ös verziójáról van szó (10.2.1.2941-es kibocsátással), ami tegnap jelent meg Európában, Ázsiában, Afrikában, Kanadában és a Közel-Keleten. A BlackBerry Z10, Z30, Q10 és Q5 készülékekre feltelepíthető csomag érkezése Latin Amerikába és az Egyesült Államokba csak június közepére, illetve végére várható.

Az update – ahogy verziószáma is sejteti – nem tartalmaz kulcsfontosságú újításokat és nem ruházza fel új funkciókkal a telefonokat. Főként hibajavításokkal szolgál, melyekkel biztonságosabbá teszi őket. Akad azért benne néhány fontos fejlesztés is: telepítése után a készülékek képesek lesznek kezelni a 64GB-nál is nagyobb kapacitású memóriakártyákat, továbbá stabilabbá válik a Bluetooth kapcsolat, megbízhatóbban működik a böngésző és a médialejátszó.

 

 
 

 

A 10.2.1.3175-ös rendszerfrissítés minden bizonnyal a sokkal tartalmasabbnak ígérkező BlackBerry 10.3 előfutára, amiről sajnos még nem tudjuk pontosan, mikor jelenik meg, de a várakozások szerint a BlackBerry Classic premierjével egyidőben veszi kezdetét a terjesztése a korábbi modellekre.

A mostani frissítés telepítéséhez nincs más teendőd, mint a készüléked Beállítások menüjében lecsekkolni a Szoftverfrissítések menüpont alatt, hogy elérhető-e már számodra, és ha igen, indulhat is a móka. A majdnem 100MB méretű csomagot körülbelül 20 percig telepíti a telefon, legalábbis az én Z10-esem ennyi ideig babrált vele. Természetesen nem csak a telefonon keresztül, hanem azt számítógéphez csatlakoztatva BlackBerry Hub segítségével is elvégezheted a procedúrát, ha úgy kényelmesebb.


 

Vissza