QHD kijelzős Alcatel mobil érkezik

Farkas Norman - 2014. július 7.

Egy tesztszoftver adatbázisában bukkant fel hivatalos bemutatója előtt az Alcatel első Quad HD kijelzővel felvértezett okostelefonja, mely aD820 típusszámot kapta.

Egyelőre nem sok Quad HD kijelzős mobillal találkozhatunk a piacon, ám ez hamarosan változni fog, hiszen az LG és néhány kínai gyártó (Oppo,Vivo) után lassan mások is előrukkolnak egy-egy ilyen termékkel.

A GFXBench tesztprogram adatbázisa szerint az Alcatel is készül egy2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas panellel szereltokostelefonon, mely a D820 típusszámot viseli. A készülék érdekességea meglepően kompakt méretében rejlik, ugyanis kijelzője csupán 4,6hüvelykes lesz, ami a fent említett Quad HD felbontással párosulvaelképesztő képminőséggel kecsegtet.

A kínai TCL kezében lévő franciavállalat valószínűleg a költséghatékonyság jegyében döntött úgy, hogy a készülékbe Qualcomm helyett MediaTek processzort pakol. Egyébként egy nyolcmagos, 1,9GHz-es MT6596 chipsetről van szó, amit 2,8GB RAM és12GB tárhely egészít ki. Az Android 4.4.2 KitKat rendszerű jövevényképalkotás frontján sem lesz gyenge, erről 7 megapixeles előlapi és hátlapi kamerái gondoskodnak, melyekkel akár 4K UHD videókat is rögzíthetünk.

Összegezve, az Alcatel egy igen ütős QHD mobillal készül, mely többszempontból is izgalmasak ígérkezik. Az egyetlen negatívum a D820-szalkapcsolatban, hogy még nem tudjuk, mikor és milyen árcédulával kerül piacra.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 
Vissza