Szimpla kalibrálással orvosolható a Lumia 930 kijelzőhibája

Farkas Norman - 2014. július 14.

A Nokia legújabb csúcsmodellje, a Lumia 930 most landolt a piacon, és rögvest napvilágra került első betegsége egy kijelzőhiba képében, fekete helyett ugyanis hajlamos sötétlilát használni a készülék. Szerencsére a probléma megoldásához nem kell szervizhez fordulni.

A Nokia egy ízig-vérig felsőkategóriás Windows Phone 8.1 alapú okostelefont tett le az asztalra a négymagos Snapdragon 800 processzorral és Full HD felbontású ClearBlack AMOLED kijelzővel szerelt Lumia 930 személyében. A fémbe burkolt csúcsmobil értékesítése a napokban startolt el az Egyesült Államokban és számos egyéb régióban, köztük Magyarországon is. A készülék premierje sajnos nem volt felhőtlen, az első vásárlók ugyanis egy kijelzőhibát véltek felfedezni új szerzeményükben.

Mielőtt pánikba esnél, hogy a kiszemelt Lumia 930 helyett egy másik mobilra leszel kénytelen kivetni a hálódat, szeretnénk leszögezni, hogy egy könnyen orvosolható problémáról van szó. Maga a hibajelenség abban nyilvánul meg, hogy a fekete árnyalatot – amit egyébként a ClearBlack technológiával kiegészülő AMOLED panelnek mesterien illene megjelenítenie – nem megfelelően, egy kis lilás beütéssel jeleníti meg a kijelző. Bár nem tűnik vészesnek a probléma, egy drága, élmezőnybe pozícionált termék esetében igencsak aggasztó.

 

 

Ahogy már jeleztük, nem kell rögtön szervizhez fordulni a „rossz mobillal”, sőt még egy kiadós káromkodásra sem igazán ad okot a probléma, mivel a Lumia 930 fedélzetén, a Beállítások menüben található Display Tool kalibrálási menüpont alatt lapul a megoldása. Itt a Tint opciót zöldre kell állítani és máris elbúcsúzhatunk a megjelenítési hibától.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza