Már állatbarát éttermet is kereshetünk a Vigyél Haza kutyakereső applikációval

Kütyü Magazin - 2014. július 22.

Tavaly augusztusi bevezetése óta közel tízezren töltötték le, és több ezer aktív felhasználó regisztrálta saját kutyáját a Vigyél Haza okostelefon alkalmazás rendszerébe. A most bevezetett, új funkcióknak köszönhetően még egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a kutyatulajdonosok és állatbarátok élete.

A „Vigyél Haza” okostelefon alkalmazás tavaly augusztusban indult útjára, eredetileg három fő funkciót kínál:

- Kóbor kutyák bejelentése fényképpel, leírással, GPS adatokkal

- Saját kutya regisztráció, értesítés eltűnés esetén

- Állatmenhelyek gazdira váró kutyáinak fényképes adatbázisa.

Az androidos készülékekre a Google Play Áruházból ingyen letölthető alkalmazás 11 hónap alatt 9600 fölötti letöltés számot ért el, 3300 kutyatulajdonos regisztrálta kedvencét. Az aktív felhasználók eddig 340 utcán kóborló kutyát jelentettek be, egy részüket be is fogadták, amíg gazdájuk rá nem talál, eközben 110 magánszemély a Vigyél Haza applikáción keresztül is kereste elkóborolt kutyáját. 24 állatvédő szervezet csatlakozott, amelyek összesen 700 gazdira váró kutya adatait töltötték fel a rendszerbe. Az alkalmazás funkciói tehát segítséget nyújtanak a felelős állattartók számára, a Vigyél Haza Alapítvány szakértői azonban újabb igényeket is azonosítottak: a kutyák biztonsága mellett az állatok kényelméről való gondoskodás is egyre fontosabb szempont a kutyatulajdonosok számára.

 

 

A háziállatok egyre inkább a család részévé válnak, gazdáik szívesen viszik magukkal őket új helyek felfedezésére, étterembe vagy akár nyaralásra is. Erre az igényre reagálva a Vigyél Haza applikáció most egy összetett kereső funkcióval bővült. A készülék GPS koordinátái alapján segít megtalálni a legközelebbi

- Kutyafuttatókat

- Kutyabarát éttermeket

- Kutyabarát szállásokat

 


 


„Ma Magyarországon a becsült adatok szerint közel 2 000 000 kutya él, közülük több mint 100 000 kóborol az utcán, 10-12 000 kutya pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken várja, hogy örökbe fogadják. A Vigyél Haza alkalmazás ötlete ennek a súlyos problémának a megoldására született. Hatalmas öröm, hogy ez a kezdeményezés rövid időn belül ennyi emberhez ért el. Ez inspirált minket arra, hogy tovább fejlesszük az alkalmazást. Nagy eredmény, hogy a Telenor támogatásával ez ilyen gyorsan megvalósulhatott” – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

„Az a célunk, hogy ügyfeleink a mobiltelefonjaik segítségével az élet minden fontos területén hasznos megoldások találjanak. A felhasználók ma már nem böngészőn keresztül, hanem egyre inkább egy adott témára specializált alkalmazással érik el a kívánt információkat. A Vigyél Haza applikáció is egy speciális, de széles réteget érintő igényre ad megoldást. Bízom benne, hogy az alkalmazás segítségével minél több elveszett állat kerül vissza gazdájához. Az új tartalmak pedig hozzájárulnak, hogy a kutyatartók megtalálják az állatbarát szállodákat, éttermeket.” – hangsúlyozta Kutas István a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A Vigyél Haza alkalmazás fejlesztésének legújabb eredményeit július 22-én mutatták be a Budapest Olimpia Parkban az érdeklődő kutyabarátok számára. A Vigyél Haza alkalmazás a Telenor aktuális TV kampányában is szerepet kapott, a hozzá kapcsolódó szpotot lent találod.

 

 

 

 

Vissza