Az IFA-n debütált a Toshiba Encore mini táblagép

Czipperer Dia - 2014. szeptember 4.

Egy kézben is megtartható a Toshiba hét hüvelykes táblagépe, az Encore Mini. A Windows rendszerrel futó masinát az idei IFA szakkiállításon mutatták be Berlinben.

Windows 8.1-gyel a fedélzetén és egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes verzió előfizetéssel érkezik a Toshiba legújabb táblagépe. Ahogy nevéből is kitűnik – Encore Mini – nem a nagykijelzős készülékek táborát, hanem a kompakt kialakítású eszközök sorát erősíti. A táblagépre a Windows operációs rendszer Bing keresővel ellátott változatát telepítették.

A Microsoft jóvoltából 1 terrabyte OneDrive térhely jár a készülékhez, így egyszerűen felhőbe küldhetők a képek, fájlok stb. Ha pedig fizikai tárhelyben dolgolkozunk, akkor a microSD bővíthetőséget érdemes említeni: a kártyahellyel akár 128 gigás kártyákat is lehet olvasni.

A készülék lelke egy Intel Atom processzor, mely akár egy munkanapon keresztül garantálja a teljesítményt, a táblagép üzemideje ugyanis 7 óra (65% WiFi, 10% videólejátszás, 25% készenléti állapot). 

Nem kimondottan fényképezésre tervezték az Encore Minit. Bár két kamerát is kapott, nem túl jó felbontású képeket lő. A főkamera 2, az előlapi fényleső pedig 0,3 megapixeles. Videócsevegésre viszont ez is megfelelő, hiszen ott nem a minőség a döntő szempont.

 

Az előretelepített alkalmazások közül kiemelendő a Toshiba Display Utility, amely képes arra, hogy a kijelző tartalmának bizonyos részeit, a menüket, a szövegeket és más elemeket kinagyítsa, így az olvasás és kiválasztás még a gyengén látók számára sem okoz fejtörést, továbbá a hagyományos eszközökre fejlesztett alkalmazások használata is zökkenőmentes.  

A magyar piaci bevezetésről egyelőre nem esett szó, ám Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban 2014. negyedik negyedévében landol a táblagép. 

Specifikációk:  

          Kijelző: 7 hüvelykes (17,8 cm), 1024 x 600-as felbontású kijelző

          Processzor: Intel AtomT Z3735G processzor

          Grafikus egység: Intel HD graphics

          Memória: 1 GB DDR3L 1333MHz

          Csatlakozás: 1 x Micro-USB, 1 x microSD kártyaolvasó, akár 128 GB SDHC/SDXC támogatása, WLAN 802.11 bgn, Bluetooth 4.0, wireless display, 1x 3,5 mm fejhallgató/mikrofon kombó jack

          Webkamera: 0,3 MP előlapi kamera, 2 MP hátlapi kamera

          Audió: beépített hangszóró

          Operációs rendszer: Windows 8.1 Bing keresővel

          Előtelepített szoftverek: Microsoft Office 365 Egyszemélyes változat, Toshiba Display Utility

          Akkumulátor üzemidő: akár 72 óra

          Szín: fehér

          Méretek: 119,8 x 199 x 10,9 mm

          Tömeg: 350 g

 

Vissza