Terítéken a Sony Xperia Z3 Tablet Compact – tudás és dizájn

Farkas Norman - 2014. augusztus 25.

Úgy tűnik, a Sonynál nagy fejetlenség uralkodik az IFA 2014 előtti hajrában, ugyanis egy kis malőrnek köszönhetően idő előtt megismerhettük a 8 colos Xperia Z3 Tablet Compact külsejét is, miután a technikai paraméterei is kitudódtak.

A Sony gőzerővel készül az idei IFA kiállításra, és a nagy munkában véletlenül közzétett egy promóképet a nyolchüvelykes Xperia Z3 Tablet Compactról az új Android Wear alapú karórájáról. A néhány nap múlva debütáló táblagép dizájnja tehát már nem ismeretlen többé, ahogy tudása sem, amelyről egy androidos weboldal, az AndroidOrigin.com számolt be részletesen a közelmúltban.

Az infók alapján a készülék ideális játékra és filmezésre egyaránt az előlapján elterülő 8 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású IPS kijelzőjének köszönhetően, amibe a Triluminos technológiát és az X-Reality képfeldolgozó motort is beépítette a Sony. A motorháztető alatt a Qualcomm négymagos Snapdragon 801 processzora (MSM8974AC) dolgozik 3GB RAM és 16GB tárhely társaságában – utóbbi bővíthetőségéről egyelőre nincs infó.

 

 

A gép hátoldalán egy 8 megapixeles Exmor RS szenzorral szerelt és LED villanóval segített kamera csücsül, ami tablet fronton kiemelkedő képalkotási képességekkel kecsegtet. A megfelelő üzemidőről egy 4500-5000mAh kapacitású (nincs pontos infó) aksi gondoskodik, a csatlakozási lehetőségek széles skáláját pedig az NFC, LTE, Bluetooth 4.0 és WiFi 802.11ac modulok együttese hozza el a készülékre.

Ami a jövevény dizájnját illeti, a fenti kép sokat elárul róla (ahogy az új Sony Smartwatch-éról is). Csak annyit tennénk hozzá, hogy a japán gyártó láthatóan nem rukkolt elő úttörő formatervvel, az Xperia Z3 Tablet Compact simán beolvad a mai tabletek közé, ha a külsejét nézzük. A fő újítást a 8 hüvelykes megjelenítő alkalmazása jelenti, ami sok felhasználót vonzhat, hiszen nem túl nagy, de használata közben olyan érzése sincs az embernek, hogy kicsit nagyobb is lehetne.

Ahogy arra már fent utaltunk, az új táblagép bemutatójára a szeptember elején Berlinben kezdődő IFA 2014 nemzetközi szakkiállításon kerül sor.


[Forrás: GSM Arena]

Vissza