Archos 40 Cesium – Windows Phone 8.1 alapokon

Farkas Norman - 2014. augusztus 27.

A szuper ár/érték arányú készülékeiről ismert francia gyártó bemutatta első Windows Phone 8.1 rendszerű okostelefonját. A 40 Cesium névre keresztelt újdonság a belépőszintet képviseli. A telefon mellett egy 8 hüvelykes Windows 8.1 tablettel is gazdagodik a cég portfóliója.

A többi gyártóhoz hasonlóan az francia Archos is gőzerővel készül a szeptemberi IFA 2014 szakkiállításra, hogy bemutassa a nagyvilágnak legújabb készülékeit. A cég most fellibbentette a fátylat a rendezvényen debütáló kütyüiről, hogy kicsit felborzolja a rajongók kedélyeit, s meglepő, vagy sem, a jövevények között felbukkant egy Windows Phone 8.1 rendszerű okostelefon és egy windowsos tablet is.

Ami a mobilt illeti, az alsó-középkategóriát képviseli és 40 Cesium névre hallgat. Az Archos csak annyit árult el tudásáról elöljáróban, hogy előlapján egy 4 hüvelykes kijelző feszít, működéséről pedig egy Snapdragon 200 processzor gondoskodik. A Windows Phone 8.1 rendszert futtató mobil sárga, kék és fekete színekben lesz elérhető szeptembertől igen vonzó – 99 dolláros – áron.

 

 

A korábbi pletykáknak megfelelően egy Windows 8.1 alapú tablettel is gazdagodik a gyártó portfóliója. A 80 Cesium névre hallgató modellről csak annyit tudunk, hogy 8 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS kijelzőt tudhat magáénak és októberben kerül fel az üzletek polcaira 149 dolláros árcédulával.

Örömmel látjuk, hogy az Archos a Google Androidja mellett végre a Microsoft platformján is szerencsét próbál, hiszen így még színesebbé válik a kínálat. Ahogy már említettük, a fenti újdonságokat szeptember első hetében, a berlini IFA 2014 kiállításon ismerhetjük meg teljes valójukban. Az eseményre egy androidos csúcsmobillal (50b Platinum) és egy felsőkategóriás táblagéppel (101 Oxygen) is készül a vállalat.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza