Nixie – viselhető drón, ami a személyes fotósod

Farkas Norman - 2014. szeptember 29.

Az Intel támogatásával készül a Nixie fejlesztése, ami nem más, mint egy csuklón viselhető kis drón, amit bármikor égnek ereszthetünk, hogy beépített kamerájával megörökítse életünk izgalmas pillanatait.

Az utóbbi időben egyre többet hallani a drónokról. Ezek a kis repülő kütyük lehetnek a jövő szállítóeszközei, ugyanakkor nagy előnyük, hogy megfelelő kamerával felvértezve remekül fel tudják térképezni a levegőből a terepet. A drónokat már előszeretettel használják fotózásra és videózásra, hiszen igazán látványos felvételeket tudnak készíteni madártávlatból. Ha kíváncsi vagy a legjobb „drónfotókra”, ajánljuk figyelmedbe a dronie Twitter csatornáját.

Bár a kamerával ellátott drónok kiváló eszközök életünk jelentős mozzanatainak megörökítésére, kevesen hordanának magukkal egy ilyen kütyüt a táskájukban. Hamarosan viszont más lehet a helyzet, ugyanis már készülőben van a csuklónkon viselhető drón, a Nixie.

 

 

A Nixie lényegében egy mini drón, amit az alábbi videóban látható módon felröptethetünk, hogy felvételeket készítsen rólunk, miközben mi hegyet mászunk, túrázunk, vagy valami hasonlóan izgalmas tevékenységet űzünk. A drónt nem kell irányítanunk, ugyanis Edison chipjének köszönhetően be tudja mérni pontos helyzetünket (mondhatni lát minket) és az akadályokat is képes hatékonyan kikerülni. A projekt az Intel Make it Wearable (tedd viselhetővé) versenyének döntőseként 50 ezer dollárt zsebelt be, tehát rendelkezésre áll a megfelelő anyagi háttér a megvalósításához. Egyébként még sok munka vár a fejlesztőkre, ugyanis a személyi fotósként funkcionáló drón jelenleg csak prototípus formájában létezik, és egyelőre csupán arra képes, hogy lerepül a csuklónkról.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza