Hiába „popsiálló” a Galaxy Note 4, sokan panaszkodnak rá – támad a #gapgate

Farkas Norman - 2014. október 3.

A Galaxy Note 4 kétségtelenül kibírja, ha véletlenül ráülünk, hiszen az ilyen esetekre kifejezetten felkészítették, mielőtt piacra dobták. Legalábbis ezt szeretné közölni a cég új videója, ami nyilván sosem született volna meg, ha nincs az új iPhone-ok túlzott hajlékonysága miatt kitört #bendgate láz. A friss hírek sziernt viszont jobb lenne, ha a Samsung a másik cikizése helyett rendet tenne a saját háza táján, ugyanis valami nem stimmel a Galaxy Note 4 összeszerelésével.

Az Apple versenytársai már rögtön az új iPhone-ok bemutatása után elkezdték cikizni az Apple-t részben azért, mert készülékei hardveres fronton messze alulmúlják az androidos nagyágyúkét. Miután kiderült, hogy a karcsú iPhone 6 és 6 Plus is hajlamos eldeformálódni a nadrágzsebben némi idő után, kitört a #bendgate botrány, amit nem meglepő módon a cupertinóiak legnagyobb riválisa, a Samsung is meg szeretne lovagolni.

Ennek jegyében a gyártó előrukkolt egy videóval, amiben bemutatja, milyen kemény próbákat kellett kiállnia a Galaxy Note 4 óriásmobilnak (mely nem mellesleg az iPhone 6 Plus elsőszámú kihívója), mielőtt az üzletek polcaira került. A dél-koreaiak a hárompontos nyomásteszten túl állítólag ráülés-tesztet is végeztek a modellen, ami elég vicces – a való életben tényleg sokszor kerülhetnek a fenekünk alá telefonjaink.

 

 

Ügyesen kihasználva az iPhone-ok gyengeségeit, a Samsung új vásárlókat toborozhat a Galaxy Note 4-hez, hacsak nem szúr el valamit. Márpedig úgy tűnik, így történt, ugyanis a friss hírek szerint sok Galaxy Note 4 felhasználó elégedetlen az óriási csúcsmobil összeszerelésével, konkrétan a kijelző és a keret közötti hézag böki a csőrüket, amiben akár egy névjegykártya is kényelmesen befér.

Az ügyben több fejlemény is érkezett már; egyesek szerint csak az első szériában piacra dobott Note 4 készülékeket érinti a probléma, és az amerikai AT&T szolgáltató által eladott modellek esetében nincs is jelen. Ugyanakkor a phablet használati utasításában az áll, hogy a kijelző azért nem illeszkedik szorosan a kerethez, mert a köztük lévő kis hézag kulcsszerepet tölt be a rezgések felfogásában.

 

 

A Samsung még nem reagált a panaszokra, viszont jól tenné, ha nem sokáig hagyná válasz nélkül a világot, ugyanis már futótűzként terjed a gapgate hashtag a hálón, így a Note 4 is hasonlóan kínos helyzetbe kerülhet, mint az Apple újdonságai.

 

 

[Forrás: IntoMobile, SamMobile]

Vissza