Az összes e-mail fiókunkat menedzselhetjük az új androidos Gmail alkalmazással

Farkas Norman - 2014. október 20.

Egy kiszivárgott videó arról árulkodik, hogy az Android rendszerre szánt Gmail alkalmazás következő verziója már lehetőséget nyújt különböző, akár külső kiszolgálókhoz tartozó e-mail fiókjaink kezelésére is, így egyetlen felületről elérhetjük általa az összes elektronikus levelünket.

Az Android Police jóvoltából került napvilágra az alant látható videó, amely az androidos Gmail alkalmazás 5.0-s verziójában felbukkanó újításokat mutatja be. A névtelenül feltöltött felvételen egyébként a Google egyik marketinges munkatársának e-mail fiókjait láthatjuk.

Ahogy az a videóból kiderül, az új Gmail app már támogatni fogja a különböző, külső kiszolgálókhoz tartozó e-mail fiókokat, például a Yahoo és Hotmail fiókok kezelése sem okoz gondot a számára. Bár a szoftver eddig is támogatta a POP3 fiókokat, az újítás sok felhasználót késztethet arra, hogy eddig használt levelezőalkalmazását a Gmailre cserélje androidos készülékén, hiszen az könnyen átlátható, egységes felületként szolgál a különböző fiókokhoz tartozó levelek menedzselésére. További fejlesztésként említendő meg a program ikonjait és színvilágát érintő dizájnfrissítés, mely az Android 5.0 Lollipop külalakjához (Material Design) idomul majd.

 

 

Bár abszolút lenne értelme a Gmail ez irányú fejlesztésének, a hivatalosnak cseppet sem nevezhető forrás miatt érdemes némi fenntartással kezelni az új funkció érkezésének hírét.

Ha különösen fontos számodra, hogy egy közös felületen láthasd és kezelhesd e-mailjeidet attól függetlenül, hogy milyen fiókhoz tartoznak, ajánljuk figyelmedbe a BlackBerry 10 készülékek legnagyobb erősségeként emlegetett BlackBerry Hubot, amely nemcsak az e-mailek, hanem az SMS-ek, a hívások és valamennyi értesítés követését és kezelését egyetlen felületen keresztül lehetővé teszi. Sajnos ehhez hasonló funkcionalitást kínáló szoftver még nem látott napvilágot egyik népszerűbb platformon (pl. iOS, Android, Windows Phone) sem.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza