Sokoldalú lezárt képernyő androidos kütyükre a Microsofttól: Next

Farkas Norman - 2014. október 25.

A Windows Phone platform atyja előrukkolt egy androidos alkalmazással, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók már telefonjuk lezárt képernyőjéről elérjenek számos információt és funkciót, s így időt spóroljanak.

A Google mobil platformja nyilván nem a Microsoft szíve csücske, hiszen a redmondiak alapvető érdeke a Windows Phone széles körű elterjesztése. A Nokia például azért maradt ki az androidos gyártók köréből, illetve adta a fejét sántító próbálkozásokra (X sorozat), mert a Microsofttal való együttműködése komoly hatátokat szabott működésének. Most pedig ott tartunk, hogy a szoftveróriás kezében van a finnek mobil részlege és a jövőben megjelenő Nokia mobilok már Microsoft Lumia márkanévvel kerülnek piacra.

Konkurencia ide vagy oda, a Microsoft tisztában van az Android népszerűségével és úgy tűnik, nem rest szoftveres újdonságokkal előrukkolni, hogy jelen legyen ezen a platformon. Ennek legújabb bizonyítéka a Next névre hallgató lockscreen (lezárt képernyő) alkalmazás, ami nemrég jelent meg a Play Store-ban és ingyenesen letölthető.

A Next egy Microsoft Garage projekt keretében valósult meg és a legnagyobb előnye, hogy a telefonunk kijelzőjének feloldása nélkül egy letisztult felületen elérhetővé tesz számunkra egy sor információt és funkciót. Így sok-sok másodpercet megtakarítva használhatjuk telefonunkat a mindennapok során. Az app révén rögtön láthatjuk és kezelhetjük például a naptár eseményeinket, elmulasztott hívásainkat, új üzeneteinket és leveleinket közvetlenül a lezárt képernyőn, vagy egyetlen érintéssel csatlakozhatunk egy konferenciabeszélgetéshez. A program működését remekül szemlélteti az alábbi videó.

 

 

Ha kipróbáltad a Microsoft Nextet, ne tartsd magadban a tapasztalataidat, oszd meg velünk kommentben!

FRISSÍTÉS: A szoftverről közben kiderült egy olvasónknak köszönhetően, hogy Magyarországon egyelőre nem elérhető. Ugyanezen olvasónk érdeklődött a Microsoftnál, hogy a helyzet mikor változik. Amint lesz új fejlemény az ügyben, jelezzük!

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza