3,8 milliméter karcsú lehet a Vivo új mobilja

Farkas Norman - 2014. október 30.

Tegnap óta az Oppo R5 viseli a „világ legkarcsúbb okostelefonja” címet, de a helyzet hamarosan változhat, ugyanis néhány kedvcsináló fotó alapján a Vivo egy új pengemobillal készül, amely több, mint egy milliméterrel vékonyabbnak ígérkezik a friss kínai csúcstartónál.

Az Oppo tegnap a forgókamerás N3 csúcsmodell kíséretében mutatta be legújabb anorexiás mobilját, az egyébként stílusos dizájnnal és korrekt tudással megáldott R5-öt. A készülék 4,85 milliméteres karcsúságával – ami a burkolat kézzel csiszolt szélein már 4 milliméteresre csökken – kiérdemelte a „világ legvékonyabb okostelefonja” címet, ami igen kedvező hatással lehet pályafutására, hiszen a felhasználók egy csoportját kifejezetten izgatják a papírvékony kütyük.

A friss hírek szerint az Oppo újdonsága nem sokáig maradhat világelső. A szintén kínai Vivo műhelyében ugyanis készül egy telefon, ami mindössze 3,8 milliméter vastagnak ígérkezik, így egy csapásra letaszíthatja trónjáról.

Az alábbi kedvcsináló képeket maga a Vivo tette közzé, hogy beharangozza ultravékony gyöngyszemét. A fotókon a 7,6 milliméter vastag iPhone 5S társaságában, oldalról láthatjuk a készüléket/készülékeket. Ahogy a nagyított anyagon megfigyelhető, kettő Vivo mobil is kényelmesen elfér egy iPhone 5S árnyékában, ami igencsak figyelemre méltó karcsúságra enged következtetni.

 

 

 

Ami a képekből nem derül ki, hogy a jövevény milyen felszereltséggel rendelkezik, és milyen kompromisszumokra kell számítanunk vele kapcsolatban. Valószínű, hogy középkategóriás hardver kerül a gépezetbe egy szintén közepes teljesítményű aksival körítve, így nem okoz majd problémát a megfelelő üzemidő biztosítása. A telefon burkolatáról is korai biztosat mondani, de ha hihetünk a fotóknak, akkor fémből készül. Talán a repülőgépiparban is alkalmazott alumínium-lítium ötvözetre esik a Vivo választása, amely nagyon könnyű, mégis a rozsdamentes acéléval vetekszik az erőssége. Ha így lesz, akkor visszafogott tudása ellenére is sokba kerülhet a mobil.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor mutatkozik be az új kínai penge, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy debütálása után Kínán kívül is elérhető lesz.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza