Microsoft Lumia 535: “5x5x5” innováció jutányos áron

Kütyü Magazin - 2014. november 11.

A várakozásoknak megfelelően a Microsoft ma bejelentette a Lumia 535 és Lumia 535 Dual SIM okostelefonokat, amelyek öt ingyenes, integrált Microsoft szolgáltatást kínálnak, 5 hüvelykes kijelzővel és 5 megapixeles előlapi kamerával kiegészülve.

 

Ahogy az tegnap már sejthető volt, a Microsoft a mai napon lerántotta a leplet az első Nokia logót nélkülöző Lumia okostelefonról, illetve annak két SIM kártyás változatáról. A készülékek öt integrált Microsoft szolgáltatást kínálnak, széles látószögű 5 megapixeles előlapi kamerával és 5 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek. A redmondiak szerint a Lumia 535 és Lumia 535 Dual SIM arra hivatott, hogy kedvezőbb áron tegye elérhetővé a felhasználóknak, hogy hatékonyságukat növeljék.

- A felhasználók Skype videóhívásokat indíthatnak, és könnyedén válthatnak hang és videó mód között az integrált Skype alkalmazással.

- Az előre telepített Office-csomagnak köszönhetően a Word, Excel és PowerPoint dokumentumok és OneNote jegyzetek bárhol hozzáférhetőek, szerkeszthetőek és megoszthatóak.

- A Microsoft OneDrive szolgáltatás 15GB ingyenes felhőtárhelyet biztosít a fotók, videók és Office dokumentumok biztonságos szinkronizálásához és tárolásához.

- A beépített Microsoft Outlook szolgáltatással a munkahelyi és privát e-mailek útközben is elérhetők.  

- A nagy, 5 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) kijelzőn egyaránt élmény a fotók, videók bemutatása és az Office alkalmazások pedig a munka hatékonyságát növelik.

- Az 5 megapixeles, széles látószögű előlapi kamera nagyobb teret érzékel, így még több mutatható be egy érdekes háttérből, többen férnek rá a selfie fotókra és több barát vehet részt a Skype videóbeszélgetéseken.

- A Smart Dual SIM megoldással mindkét SIM kártya folyamatos elérhetőséget kínál, ezért a felhasználók egyetlen hívásról vagy üzenetről sem maradnak le.

 

 

„A Lumia 535 okostelefon az úgynevezett ’5x5x5’ megoldásunkkal érkezik” – mondta Jo Harlow, a Microsoft telefonokért felelős üzletágának alelnöke. „Az innováció mindenki számára elérhető kell legyen, ezért a legjobb Microsoft szolgáltatásokat ingyenessé tesszük és 5 megapixeles előlapi kamerával, valamint nagy, 5” méretű qHD felbontású kijelzővel ellátott készüléket kínálunk jutányos áron.”

A Lumia 535 és Lumia 535 Dual SIM okostelefonok novemberben érkeznek egyes kulcsfontosságú piacokra és fehérben, feketében, valamint sötétszürke, élénk narancssárga, élénkzöld és ciánkék színekben lesznek kaphatók.

Az újdonságokért operátoronként és piaconként változó összeget kell majd kicsengetni, a Microsoft egyébként  110 eurós becsült kiskereskedelmi árat (adók és illetékek nélkül) mellékelt hozzájuk.

Bár a Lumia 535 nem érkezett egyedül, hiszen vele érkezett a kétkártyás kiadása, a tegnapi hírek alapján arra számítottunk, hogy az oldalán debütál a Lumia 1320 utódja, az óriásmobilok táborába sorolandó Lumia 1330 is. Kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft meddig vár a méretes újdonság leleplezésével, és képviselteti magát egy saját logós készülékkel a középkategóriás WP pahbletek mezőnyében is.

 

 

Vissza