Profilból fa, szemből Gorilla Glass – Xolo Q1020

Farkas Norman - 2014. november 12.

Némi prémium életérzést csempészett a középkategóriás okostelefonok világába a Xolo újdonsága, amelynek kerete részben fából készült, 5 hüvelykes HD kijelzőjét pedig Gorilla Glass 3 üveg fedi.

Újabb középkategóriás okostelefonnal bővült a Xolo portfóliója. A Q1020 névre hallgató eszköz arra hivatott, hogy az alacsonyabb árszegmensbe csempésszen némi prémium hatást, s ezt anyaghasználatával próbálja elérni. Az indiában cirka 11 500 rúpiát, azaz átszámolva kb. 46 ezer forintot kóstáló telefon burkolati elemei között a műanyagon kívül karcálló Gorilla Glass 3 üveget és fát is találunk. Míg a Corning vívmánya nem túl meglepő módon az előlapon elterülő 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású IPS érintőkijelzőt óvja, addig a természetes kisugárzást biztosító fával a készülék oldalain találkozunk.

A stílusos külső alá egy a középmezőnybe tökéletesen illeszkedő hardveregyüttest pakolt a gyártó. A Xolo Q1020 működéséről egy 1,3GHz-es négymagos processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 8GB tárhely, microSD foglalat és HSPA+ modem vesz körül.

 

 

Talán a fenti árcédula láttán nem gondoltad volna, de az Android 4.4 KitKat rendszert futtató mobil nemcsak a külső, hanem a képalkotás frontján is kiemelkedik a kategóriájából, ugyanis előlapján egy 2 megapixeles, hátlapján pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített kamera található.

Üröm az örömben, hogy bármennyire is vonzó számunkra a Xolo Q1020, európai megjelenéseséről egyelőre nincs hír, és a gyártó eddigi stratégiájából kiindulva nem is valószínű, hogy valaha eljut hazánkba a készülék.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: fa, India, okostelefon, Xolo
Vissza