Az első okosóra, mely telefon is egyben

Czipperer Dia - 2014. november 14.

A Burg alkotta meg az első olyan okosórát, mely telefonként is képes funkcionálni. Az eszköz minden androidos és iOS alapú eszközzel együttműködik.

BURG 12 Smartwatch névre hallgat az új okosóra, mely úgy funkcionál, mint egy hagyományos telefon. Még egy mobileszközt sem kell párosítani hozzá, enélkül is képes hívásokat, üzeneteket fogadni. A SIM kártya mellett az alap telefonfunkciók is megtalálhatók benne, mint például a hívások, üzenetek, zene, videó, kamera, naptár, kapcsolati lista, hangrögzítés, FM rádió stb. Ráadásul a SIM kártya révén a gyártó most 25 dollár lebeszélhetőséget is kínál Amerikában.

Az óra 1,5 hüvelykes 240x240 pixel felbontású TFT kijelzőt kapott. Az eszköz víz- és ütésálló is. Az aksija is jól bírja a strapát. Készenléti állapotban akár három napot is bír, valamint 2-3 óra beszélgetési időt és 3-4 óra folyamatos médialejátszást tesz lehetővé. Az akkumulátor 1-3 óra alatt feltöltődik, és a többi ma használt eszközhöz hasonlóan USB-, Micru USB kábelen keresztül tölthető.

Bluetooth 3.0 kapcsolaton képes kommunikálni más eszközökkel, így például minden típusú Android (4.0 vagy frissebb rendszer) és iPhone modellel is. Az óra tárhelye microSD kártyával 16 gigabájtig bővíthető, ám az eszköz már egy 4 gigás kártyával érkezik, tehát beépített belső tárolóhely nélkül.
 


Fekete és lila szíjakkal lesz megvásárolható, ára pedig 199 dollár.

 

 

Vissza