Vízálló, elegáns okosórával száll harcba a HP

Czipperer Dia - 2014. november 3.

Első ránézésre egy hagyományos karórának tűnik a HP és a Gilt Groupe által megálmodott okoskaróra, melyet pénteken mutatott be a vállalat. Ám az intelligens eszközök funkcionalitásával érkezik, néhány apróságtól eltekintve.

A HP bemutatta új vízálló okosóráját, melyet Michael Bastian tervezővel együtt alkottak meg. A hagyományosnak tűnő külső mögött azonban az okos karórákhoz méltó képességek lapulnak.
 


A MB Chronowing névre hallgató eszköz e-mail fogadására, naptárinformációk, valamint szöveges értesítések megjelenítésére is alkalmas. Ezen kívül a tőzsdei hírek is nyomon követhetők az órán.

A 300 megabájtos karóra a többi eszközhöz hasonlóan tölthető, az aksi pedig akár hét napig is bírja a strapát. Egy alkalmazáson keresztül vezérelhető, amely iOS és Android eszközökre is elérhető.

Bastian a HP-vel közös munkáról úgy nyilatkozott, hogy férfi tervezőként érdeklik a legújabb fejlemények a viselhető technológiai kütyük, legfőképpen az okosórák terén. Ahogy tapasztalta, a dizájn eddig inkább másodlagos szempont volt, és úgy érezte, szükség van egy valóban elegáns eszközre.

Az órának nincs érintőkijelzője, csupán egy monkróm LCD panelje van, és néhány olyan dolgot nem tud, amit több hasonló társa igen. Például nem méri a pulzusszámot, nem figyeli  a szívritmust sem.

A The Wall Street Journal információi szerint az MB Chronowing 349 és 649 dollár közötti áron kerül forgalomba. A szíjak cserélhetők, így példáulegészen prémium, aligátorbőr-szíjjal is megvásárolható lesz.

A férfiak számára tervezett eszköz forgalmazása november 7-én kezdődik a Gilt Groupe weboldalán.
 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza