Az App Store legkedveltebb magyar üzleti alkalmazásai között a CryptTalk

Kütyü Magazin - 2014. november 18.

Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenésétől számított két nap alatt az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata. Az app egy hónapig ingyen használható. 

Múlt héten került fel az Apple alkalmazásáruházába a CryprtTalk mobillehallgatás ellen védő applikáció, amely már most felkerült a toplistára. Már több ezren tölötték le.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalk használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az alkalmazást az egyéni felhasználók 30 napig korlátlanul, ingyenesen kipróbálhatják, majd a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő, vagy pedig „fogadó módban” ingyenesen tovább használhatják. 

 

 

Az App Store-ban szintén megtalálható, kis- és középvállalatoknak kifejlesztett CryptTalk Pro több vállalati funkcióval rendelkezik, ilyen például a biztonságos konferenciahívás. Igaz, vállalatoknak letöltés után nem elegendő egyetlen emailes regisztráció, nekik ügyfélszerződést kell kötniük, viszont ez a felhőalapú, rugalmas szolgáltatás nem igényel saját beruházást, és rendszeres havi cégköltségként elszámolható.

A CryptTalk a jóhiszemű felhasználók, cégek és magánszemélyek természetes védekezési igényét szolgálja ki; a megoldást úgy tervezték, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.

Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója kiemelte, fontos, hogy ha a magánfelhasználók az App Store-ban mindkét változattal találkoznak, a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a „CryptTalk Pro” vállalati verzió, amelyet nem tudnak céges szerződés nélkül regisztrálni. A védett telefonáláshoz és üzenetküldéshez nem elég letölteni az alkalmazást. Emailben először regisztrálni kell, majd figyelni arra, hogy a CryptTalkot velünk egy időben kipróbáló ismerőseinket felvegyük a kapcsolatok közé és velük mindig ezen az alkalmazáson keresztül beszéljünk, mert csak így lesznek védettek beszélgetéseink és szöveges üzeneteink.

 

Vissza