A Google Mapsszel már iPhone-okra is küldhetünk helyeket

Czipperer Dia - 2015. június 10.

Az Android felhasználók már egy ideje élvezhetik a „send to device” funkciót a Google Térképen. Most ugyanez a funkció érkezett meg iOS-re is.

A Google áprilisban vezette be Maps szolgáltatásában a „send to device” funkciót, melynek révén az asztali verzióból könnyedén elküldhetjük a keresett helyeket mobileszközökre. Eddig ez a lehetőség csak androidos készülékeknél volt elérhető, azonban most kiadták a funkciót iOS-re is.

Az App Store-ban már elérhető a Google Maps legfrissebb változata, amely támogatja ezt az újítást, vagyis az asztali böngészőből a helyek iPhone-ra vagy iPadre továbbítását. Ezt a telefon úgy érzékeli, mint egy értesítést. Amint a felhasználó megérinti, a mobilalkalmazás automatikusan az adott helyre navigál.
 


A funkció aktiválásához a Google Maps beállításainak menüjében kell egy kicsit munkálkodni. Az értesítések részben lehet engedélyezni az új opciót, hogy a felhasználó értesítést kapjon, arról, ha az asztali alkalmazásból küldenek valamit. A „send to device” opció pedig az asztali változatban is elérhető.

 

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza