Sikeresen vizsgázott a Kaspersky Internet Security for Android

Kütyü Magazin - 2014. november 20.

A PC Security Labs tesztelte a Kaspersky Internet Security for Android szoftverét az androidos biztonsági termékeket vizsgáló próbáján. A program a fenyegetések 99,959 százalékát felismerte, és nem adott téves riasztást.

A Kaspersky Internet Security for Android alkalmazását már mi is górcső alá vettük a Letöltés blogon. A program több szempontból is elnyerte tetszésünket. Erről bővebben az Egy program minden eszközre – Kaspersky Internet Security Multi-Device 2015 című bejegyzésben olvashatsz.

A PC Security Labs is úgy döntött, leteszteli a megoldást. A program vette az akadályokat, ráadásul nem is akárhogyan.

A tesztelést az Android 4.x-es változatait futtató mobil eszközökön végezték. Először malware mintákat és legális alkalmazásokat másoltak az eszközök SD-kártyájára, majd telepítették a tesztelt biztonsági terméket és frissítették azt a legújabb verziójára. Ezt követően a tesztelők elindították a szkennelési funkciót, ha a biztonsági termék rendelkezett ilyennel, vagy manuálisan telepítették a minta alkalmazásokat, ha a biztonsági termék csak az automatikus szkennelést támogatta. A tesztelés során az összes helyes malware-észlelést és az összes hibás riasztást rögzítették. Ezeket az adatokat használták a végső tesztsorrend kiszámításához.


Összesen 13, különböző fejlesztőktől származó termék vett részt a kutatásban. A Kaspersky Internet Security for Android 2435 minta közül 2434-et felismert, és nem akadályozta meg egyetlen legális alkalmazás telepítését sem. A második legjobb eredményt elérő riválisa csak 2422 rosszindulatú alkalmazást volt képes felismerni, és két téves riasztást is adott. Végeredményben a Kaspersky Lab terméke 0,693 ponttal előzte meg a második helyezettet, 99,959 pontot érve el a lehetséges 100-ból.

 

Vissza