500%-os növekedés a 4K TV eladásokban

Czipperer Dia - 2014. november 28.

Immáron 3 millióra rúgnak a 4K televízió eladások, mely ötszöröse a tavalyi év azonos időszakának eladási mutatóinak. Jelenleg a kínai a legnagyobb piac ebben a szegmensben, a gyártók közül pedig a Samsung áll az élen.

Ötszörösére, azaz 500%-kal nőttek a 4K TV-k eladási mutatói a tavalyi évhez képest. Az eladások több mint 60%-át Kína generálta az elmúlt negyedévben. A gyártók tekintetében pedig a Samsung áll az első helyen 36%-os részesedéssel. 

A top gyártók között az LG birtokolja a második helyet (15%), a dobogó haramadik fokát pedig a Hisense-nek sikerült megszerezni 10%-kal. Őt követi a Sony egy kis lemaradással (9%), az ötödik pedig 6%-os részesedéssel a Changhong.
 

 

A televízió eladások összességében is növekedést mutatnak évről évre. Az előző negyedévhez képest világviszonylatban 4%-ot nőttek az eladások, és kimondottan az LCD TV-k eladásai 9%-ot ugrottak az elmúlt időszakban.

Paul Gagnon, a DisplaySearch globális televízió-kutatás részlegének igazgatója szerint az elmúlt néhány évben nehéz helyzetben volt a televízió üzletág, ám most a legtöbb régió tapasztalja azt a növekedést, melyet a harmadik negyedév hozott. A technológia az elmúlt években jelentősen fejlődött, a verseny is egyre szélesedett, utóbbinak köszönhetően pedig árak tekintetében is hozzáférhetőbbé válnak az emberek számára ezek az eszközök.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: performvideo.com, youtube.com

Kulcsszavak: trend, LG, Samsung, 4K, TV
Vissza