Rikító kihívót kapott a Xiaomi Redmi – Lenovo K3 „Music Lemon”

Farkas Norman - 2014. december 5.

Új belépőszintű okostlefonnal rukkolt elő a Lenovo, amit a Xiaomi filléres készülékének elsőszámú ellenfelének szán. A K3 „Music Lemon” névre keresztelt újdonság korrekt hardvert kínál alacsony áron, extraként pedig igencsak feltűnő citromsárga hátlappal és MaxxAudio hangrendszerrel rendelkezik.

A Lenovo ma mutatta be legújabb alsó-középkategóriába szánt okostelefonját a K3 „Music Lemon” képében.  Az 599 kínai jüant, azaz cirka 24 ezer forintot kóstáló készülék az egyik legnagyobb kínai kereskedő, a JD oldalán bukkant fel, s jó esély van rá, hogy kizárólag innen lehet majd az interneten keresztül megvásárolni. A korlátozott elérhetőség nem a véletlen műve, hanem a gyártó marketing stratégiájának része. Már találkozhattunk ilyen megoldásokkal a piacon, például a Xiaomi is hasonló játékszabályok mentén értékesíti olcsóbb modelljeit. Úgy tűnik, a Lenovo most felvette a kesztyűt, hogy megszorongassa hazai ellenfelét, hiszen a K3 ár/érték arányát tekintve a Xiaomi felkapott filléres mobilja, a Redmi szintjén mozog, és elérhetősége is hasonlóan van megszervezve.

 

 

A Lenovo újdonsága mellett szól, hogy frissebb modell, így naprakészebb hardverrel van megáldva, mint a Xiaomi fent említett versenyzője. Működéséről egy 64 bites, négymagos 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM és 16GB microSD kártyával bővíthető tárhely vesz körül. A készülék előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású IPS érintőkijelző és egy 2 megapixeles „szelfi kamera” található, 2300mAh kapacitású akkumulátort rejtegető hátoldalára pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített fénylesőt szereltek a mérnökök. Külön érdemes kiemelni, hogy a 141 x 70,5 x 7,9 milliméteres telefonból nem spórolták ki az LTE hálózati támogatást.

A mobil nevében szereplő „Music Lemon” elég furcsán cseng első és második hallásra/olvasására is, pedig igen találó. A „Lemon” rész rögtön magyarázatra lel, ha megpillantjuk a K3 rikító citromsárga hátlapját, a „Music” szó használata pedig akkor tisztul ki, ha elindítunk egy zeneszámot a készüléken, ugyanis az átlagnál sokkal szebben szól az integrált MaxxAudio hangtechnika jóvoltából.

Ahogy említettük, a Lenovo K3 „Music Lemon” jelenleg csak Kínában érhető el. Reméljük, miután ott sikert sikerre halmozott remek árával, egyéb régiókban is piacra dobja a gyártó.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza