Több mint félmillió hibás hálózati kábelt hív vissza a Lenovo

Czipperer Dia - 2014. december 13.

A Lenovo világszerte visszahívja és kicseréli hibás hálózati kábeleit. A csere mellett 15 túlmelegedési, szikrázó, illetve olvadó kábellel kapcsolatos bejelentés miatt döntött a vállalat.

Gondok akadtak a Lenovo LS-15 hálózati kábeljével. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de 15 olyan esetet jelentettek az elmúlt időszakban, melyek túlmelegedésről, olvadásról, illetve szikrázásról számoltak be.

Ezeket a típusú hálózati tápkábeleket 2011 februárja és decembere között értékesítették. Számos Lenovo eszköz ezzel került forgalomba annak idején, IdeaPad modellek és notebookok egyaránt. Az IdeaPad B, G, S, U, V és Z szériás modelljeit, valamint a Lenovo B, G és V szériás notebookjait is ilyen kábellel hozták forgalomba.

Az érintett csatlakozók az LS-15 végű jelzéssel vannak ellátva. A vállalat elmondása szerint nem az egész hálózati tápegységet cserélik ki, csak a hibás hálózati tápkábelt. A vállalat becslései szerint nagyjából 544 ezer kábelt kell kicserélniük.

A vállalat arra kéri a felhasználókat, aki ilyen típusú kábellel rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot velük az ingyenes csere miatt a Lenovo erre szánt weboldalán, ahol egy folyamaton keresztül ellenőrizhető, szükség van-e a cserére. Tájékoztatásuk szerint az új hálózati kábelek 10 nap alatt megérkeznek az érintettekhez.


Nemrég a HP háza táján is előfordult hasonló eset, ám ott több mint 6 millió hibás laptop kábelt hívott vissza a gyártó.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza