Nokia 215 – netezésre felkészített alapmobil

Farkas Norman - 2015. január 5.

A Microsoft bemutatta az egy- és kétkártyás változatban is piacra kerülő Nokia 215 készüléket, amely egy igen olcsó, alapfunkciókra kihegyezett butamobil gyors és adatforgalom-takarékos böngészési lehetőségekkel és extrém hosszú üzemidővel felvértezve.

A redmondi szoftveróriás bebizonyította, hogy a Nokia bekebelezése után nem feledkezett meg a klasszikus mobiltelefonokat előnyben részesítő felhasználókról: bemutatta a Nokia 215 és 215 Dual SIM készülékeket.

A hagyományos kialakítással (fizikai számgombok, fölöttük kijelző) megáldott újdonságok az alapfunkciókra, vagyis a telefonálásra és az üzenetkezelésre  vannak kihegyezve, de ezek mellett  extrém hosszú üzemidőt és internet elérést is kínálnak. Utóbbira az Opera Mini böngésző teszi őket alkalmassá, amely csekély adatforgalom generálása mellett, a GPRS/EDGE hálózati támogatás dacára is viszonylag gyorsan tölti be a weboldalakat.

A készülékekről lehetőség van a közösségi fiókok elérésére és kezelésére az előtelepített Facebook, Facebook Messenger és Twitter alkalmazások jóvoltából. A szoftverek között a Bing kereső és az MSN Időjárás appja is megtalálható.

 

 

 

A Series 30+ platform köré épülő Nokia 215 és Nokia 215 Dual SIM tipikus alapmobilok, de a telefonáláson és üzenetkezelésen felül több extrát is kínálnak. Támogatják például az MP3 zeneszámok lejátszását, Bluetooth 3.0 moduljuk és a SLAM szolgáltatás révén pedig lehetőséget kínálnak a beléjük helyezett – max. 32GB méretű – microSD memóriakártyán tárolt fájlok megosztására.

A zöld, fehér és fekete árnyalatokban piacra kerülő készülékek előlapján egy 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixel (QVGA) felbontású megjelenítő terül el, hátlapjukon pedig egy 0,3 megapixeles, QVGA videók rögzítésére alkalmas kamera csücsül, ami mellé egy LED villanót is tettek a mérnökök. A segédfénynek minden bizonnyal több hasznát veszik a gyakorlatban elemlámpaként a felhasználók, mint gyenge fényviszonyok között való fotózáskor.

A telefonok burkolata alatt egy 1100mAh kapacitású akkumulátor lapul, ami az alacsony fogyasztású hardvernek köszönhetően az egy SIM-es Nokia 215 esetében akár 20 órányi telefonbeszélgetést, vagy 29 napos készenléti időt képes produkálni egy feltöltéssel. A kétkártyás testvérmodell esetében maximum 21 napos készenlétet ígér a gyártó.

A Microsoft újdonságai Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és Európa bizonyos régióban is elérhetők lesznek, várható áruk (adók és illetékek nélkül) 30 dollár körül alakul.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza