Bemutatkozott a HTC Desire 320

Farkas Norman - 2015. január 5.

A tajvani gyártó ígéretéhez hűen egy új Desire okostelefont leplezett le az idei Consumer Electronics Shown Las Vegasban. Egy alsó-középkategóriás modellel bővült a sorozat, ami négymagos processzorával és Full HD videók rögzítésére alkalmas kamerájával szeretne aratni a szegmensben.

A HTC már a szaksajtónak kiküldött meghívójában utalt arra, hogy egy vagy több Desire mobil bemutatását időzíti a januári CES-re (Consumer Electronics Show), így nem túl meglepő, hogy ma lerántotta a leplet a Desire 320 nevű újdonságról.

Sajnos az a helyzet, hogy a készülék nem tekinthető ízig-vérig újdonságnak, ugyanis nagyjából ugyanazt a tudást préselte bele a gyártó, mint amit a kb. egy éve leleplezett Desire 310-be.

A belépőszintű mobil működéséről egy 1,3GHz-es négymagos processzor gondoskodik, amit változattól függően 512MB vagy 1GB RAM, és – szintén változattól és régiótól függően – 4 vagy 8GB tárhely egészít ki. Még jó, hogy nem spórolták ki a microSD kártyafoglalatot a telefonból, így van lehetőség a tárhely bővítésére.

 

 

A Desire 320 fedélzetén a Sense kezelőfelületbe öltöztetett Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. A masina előlapját egy 4,5 hüvelykes, 854 x 480 pixel (FWVGA) felbontású érintőkijelző uralja, ami fölött egy VGA előlapi kamera csücsül. A hátlapra egy 5 megapixeles, Full HD videók rögzítésére alkalmas fénylesőt szereltek a HTC emberei, amivel LED villanó híján nem sokat érünk, ha gyenge fényviszonyok mellett szeretnénk alkotni. Sajnos a vaku elhagyása miatt az elemlámpa funkciót is kihúzhatjuk a készülék tudáslistájáról. Sebaj, a kategóriában nagyon menőnek számító 1080p Full HD videó felvételi lehetőség némelyeknek biztosan kárpótlást jelent a hiányosságokért.

Az új Desire után nem igazán fognak vágyakozni az 4G LTE hálózati támogatást kereső vásárlók, ugyanis a mobil „csak” a 2G és 3G hálózatokra tud felkapaszkodni, adatátvitel frontján a maximum 21 megabites letöltéssel kecsegtető HSPA jelenti számára a plafont. A telefonból nem hiányzik a Bluetooth (4.0), a GPS és a WiFi (802.11 b/g/n) modul sem, az energiaellátását pedig egy 2100mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami – a HTC elmondása szerint – akár 12 órás beszélgetési időt kínál 3G hálózaton egy feltöltéssel.

A Desire 320 hamarosan megjelenik az Egyesült Királyságban, Kanadában pedig máris megvásárolható 99 dollárért kártyás csomagban.

FRISSÍTÉS: A Desire 320 európai kiadása kapott LED villanót a hátlapi kamerája mellé, így gyenge fényviszonyok között sincs annyira elveszve, mint ázsiai testvére, plusz az elemlámpa funkció sem hiányzik belőle.

 

HTC Desire 320 DarkGray by HTC on Sketchfab

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: HTC, Desire 320, CES 2015
Vissza