Kiszivárgott a HTC Android 5.0 frissítési ütemterve

Farkas Norman - 2015. január 19.

A HTC áprilisig 18 különböző készülékére szeretné eljuttatni szoftverfrissítés formájában a nyalókának becézett Android főverziót, legalábbis erre utal a gyártó nemrég kiszivárgott frissítési ütemterve.

Úgy tűnik, hogy a HTC be tudja tartani az Android 5.0 szoftverfrissítésekre vonatkozó ígéretét, hiszen a One (M8) Google Play Edition után már a tavalyi zászlóshajó fejlesztői kiadására és hálózatfüggetlen példányaira is elérhetővé tette az update-et. A gyártóba vetett bizalmunknak újabb lökést adhat a vietnámi források által kiszivárogtatott frissítési ütemterv, ami szerint áprilisig további 17 HTC készülék részesülhet a várva várt frissítésben.

Ha hihetünk az alant látható táblázatnak, a One (M8)-at a 2013-as One (M7) követi a sorban, melyre még januárban megérkezik a Lollipop. Februárban a One (E8), Desire Eye, One (M8) Eye és Butterfly 2 tulajdonosok örülhetnek az új szoftvernek, márciusban pedig a One Max, a kétkártyás One (M7), a Desire 816, a Desire 820u és a One Mini 2 felhasználók érezhetik magukat szerencsésnek a Kínába szánt One (E8) és One (M8) mobilokat birtoklókkal egyetemben.

 

 

Március és április folyamán több középkategóriás modellre is elérhető lesz az update: a Desire 820s mellett a jó öreg One Mini, a Desire 610 és a Desire 510 is a nyalókás rendszerre válthat.

A HTC biztosan szeretné április végéig letudni a készülékek frissítését, hogy májusban már a One (M9) csúcsmodell fedélzetén debütáló Sense 7 kezelőfelület korábbi modellekre való átültetésén dolgozhasson.

Fontos megjegyezni, hogy nem vehetjük teljesen biztosra a kiszivárgott frissítési ütemtervben szereplő információkat, hiszen azokat a HTC nem erősítette meg, ráadásul könnyen előfordulhat, hogy csúszik a frissítések megjelenése.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza