Az LG idei OLED-tévéi a CES-en

Kütyü Magazin - 2015. január 9.

Az LG a 2015-ös nemzetközi CES kiállításon mutatta be kibővült OLED tévékínálatát. A hét új 4K OLED TV-vel — hajlékony, ívelt és síkképernyős modellek 55, 65 és 77 hüvelykes képernyőmérettel — az LG OLED TV-k továbbra is egyedülálló kategóriát képeznek, és páratlan élményt nyújtanak a felhasználóknak a többek között tökéletes mélyfekete színt biztosító képminőségnek köszönhetően.

Az LG összes, 2015-ös 4K OLED TV-jében a vállalat saját fejlesztésű WRGB-technológiáját alkalmazzák. Ez a négyszínű pixeltechnológia fehér sub-pixeleket is alkalmaz, így a képmegjelenítés tökéletes mélyfeketével, páratlan színekkel, és végtelen kontrasztaránnyal valósulhat meg.

Az LG ’Optimized True Color’ technológiája a fényerőtől függetlenül szabályozza a színstabilitást és a természetesebb, kellemesebb színekkel egyedülálló felhasználói élményt nyújt. A 0.001ms-es válaszidővel, az LG OLED TV-k több mint ezerszer gyorsabbak, mint a hagyományos síkképernyős LCD televíziók. Míg a legtöbb LCD TV esetében színtorzítás és alacsonyabb kontraszt jelentkezhet, az LG OLED TV-knél még a tengelyhez képest balra vagy jobbra ülők is kivételes képminőséget élvezhetnek a nagy betekintési szögnek köszönhetően.

 Az LG ’Art Slim’ tervezői filozófiája merész, új irányba indította el az LG készülékek formatervezését. A vállalat célja, hogy a lehető legvékonyabb TV-k szülessenek meg, miközben esztétikailag továbbra is az egyszerűség és a minimalista dizájn dominál. Az áttetsző talp lebegő hatást kelt és a képernyő körüli „vizuális zsúfoltság” csökkentése biztosítja a magával ragadó felhasználói élményt. Jellemző az aprólékos figyelem a legkisebb részletekre is — még a hátsó fedőlapon sem találunk kapcsolóelemet vagy lyukakat, sima a kialakítása. Habár az ívelt TV műalkotásnak tűnhet, az LG síkképernyős készülékeket is biztosít azoknak, akik a diszkrét egyszerűséget keresik.

A páratlan képminőség és formatervezés mellett az LG 2015-ös OLED tévéi fejlett hangtechnológiát is alkalmaznak, melyet a vállalat a Harman/Kardon-nal közösen fejlesztett ki, biztosítva, hogy a hibátlan kép megfelelően mély és gazdag hangzással párosuljon. A 4.2 csatornás hangrendszer egyensúlyát az LG ULTRA Surround System rendszere egészíti ki, így erős, mégis kifinomult hangzást kapunk.

Az LG 2015-ös 4K OLED tévéinek mindegyikén webOS 2.0-ás operációs rendszer fut, mely az LG sajátfejlesztésű smart TV platformjának legfrissebb verziója. Az LG webOS 2.0 könnyebb, egyszerűbb, és intuitívabb használhatóságot biztosít letisztult kezelőfelülettel és egy sor lenyűgöző tartalommal. Az operációs rendszer teljesen új szintre emeli az egyszerűséget és a kényelmet: a csökkentett rendszerindítási idő mellett lehetőség van arra, hogy a felhasználó kedvenc csatornáit is hozzáadja a képernyő alján megjelenő Menü-sávhoz (Launcher).

 Az LG vezetői szerepét az OLED TV-k között az Elektronikai Fogyasztók Egyesülete (Consumer Electronics Association) is innovációs díjakkal (2015 CES Innovation Awards) ismerte el a CES-en. Ilyen díjban részesülhetett az LG 77 hüvelykes ívelt 4K OLED TV (77EG9900 modell), a 65 hüvelykes ívelt Floating Art Slim CURVED 4K OLED TV (65EG9600 modell) és az 55 hüvelykes síkképernyős Floating Art Slim Flat 4K OLED TV (55EF9500 modell) is.

A CES látogatói az LG standjánál január 6. és 9. között a vállalat teljes OLED tévékínálatát megtekinthetik. Köztük nem csak a három CES Innovációs Díj győztes készüléket, de a 77 hüvelykes ívelt Art Slim CURVED 4K OLED TV-t (77EG9700 modell), az 55 hüvelykes ívelt Floating Art Slim CURVED 4K OLED TV-t (55EG9600 modell), a 65 hüvelykes síkképernyős Art Slim Flat 4K OLED TV-t (65EF9800 modell) és a 65 hüvelykes síkképernyős Floating Art Slim Flat 4K OLED TV-t (65EF9500 modell) is.

 

Kulcsszavak: CES 2015, OLED, TV, LG
Vissza